|

MEBBİS öğretmen girişi - 2017 MEBBİS giriş ve öğretmen başvuru işlemleri

MEBBİS öğretmen ve öğrenci giriş panelini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) sistemi üzerinden giriş yapan öğretmenler eğitim ile ilgili, kayıt, başvuru, görev ve sınav işlemlerini kolayca yapabiliyor. Peki Mebbis nedir? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamındaki bu sistem hakkındaki detaylı bilgileri ve öğretmen giriş ekranını haberimizden görebilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
00:32 - 9/03/2017 Thursday
Güncelleme: 00:35 - 9/03/2017 Thursday
Diğer
MEBBİS öğretmen girişi 2017
MEBBİS öğretmen girişi 2017
MEBBİS öğretmen girişi

yapmak için haberimize bakabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (

MEBBİS

) öğretmen

giriş

panelini sizlerle paylaşıyoruz. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak eğitim ile ilgili bir çok işlemini kolayca yapabiliyor. Örnek olarak öğretmenler Mebbis girişi yaptığında; kayıt, başvuru ve görev yerleri, sınav bilgileri gibi işlemlerini anında online olarak gerçekleştirebiliyor.

Mebbis

nedir? diye merak edenler buradan ayrıntılı bilgileri öğrenebilirler. İşte

MEBBİS

öğretmen giriş ekranı ve ayrıntılı açıklamalar.



paneli için tıklayınız



MEBBİS giriş

için tıkla



MEBBİS nedir?



Mebbis

kelimesinin anlamı; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri demektir. MEB tarafından öğretmenlere özel olarak oluşturulan bu sistem, bu sene içerisinde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Sistem içerisinde öğretmenlerin işlerini kolaylaştıracak ve bununla birlikte öğretmenlerin kullanımını zorunlu kılan servisler bulunmaktadır.



İÇİN TIKLA



MEBBİS Kullanıcısı:


Giriş sayfasında hali hazırda kullandıkları MEBBİS kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapabilirler. MEBBİS Kullanıcıları direkt modül içerisinden de yardım masasına ulaşabilirler. Bunun için MEBBİS içerisinde iken, ilgili modülün araç çubuğunda yer alan “Yardım Masası" simgesine tıklayarak direkt sisteme giriş yapabilir, ilgili modül kodu ve ekran kodu yardım masasına aktarılır.




MEBBİS Kullanıcısı İçin Talep Oluşturma:


Sisteme giriş yapan kullanıcı en soldaki “ANA MENÜ" bölümünden “Sorun Bildir" bağlantısını seçer. 2. Açılan bölümde sol taraftan ilgili birimin altından modül/sistem seçilir. Bu alan zorunludur. 3. Taleple ilgili açıklamalar kısa ve net bir şekilde girilir. (2000 karakter sınırı vardır.) Bu alan zorunludur. 4. İletişim bilgileri alanından “Ekle" düğmesinden iletişim bilgileri eklenir. İletişim bilgilerinden e-posta adresini girmek zorunludur. İletişim bilgileri sistemi ilk kullanımda eklenir, diğer kullanımlarda var olan iletişim bilgileri sistem tarafından otomatik olarak yüklenir. 5. Talep ile ilgili dosya(lar) eklenmek istenirse “TALEP İLE İLGİLİ DOSYALAR" alanından “Dosya Seç" düğmesi kullanılarak dosya seçildikten sonra “Ekle" düğmesine basılır. Dosya yükleme işlemi başarılı ise listeye eklenir. Birden fazla dosya yüklemek mümkündür. Her dosya için bu işlem tekrarlanmalıdır. Eklenebilecek dosya türleri “docx,doc,ppt,bmp,png,xls,pdf,txt,jpeg,jpg,pps,rar,zip" olup, azami dosya boyutu her dosya için 5 MB(megabayt) tır. En fazla yüklenebilecek dosya sayısı 10 dur. 6. “Gönder" düğmesine tıklanarak talep ilgili birime gönderilir.



MEBBİS öğretmen

giriş panelini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) sistemi üzerinden giriş yapan öğretmenler eğitim ile ilgili, kayıt, başvuru, görev ve sınav işlemlerini kolayca yapabiliyor. Peki Mebbis nedir? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamındaki bu sistem hakkındaki detaylı bilgileri ve öğretmen giriş ekranını haberimizden görebilirsiniz. İşte tüm detaylar.

#MEBBİS
#öğretmen giriş
#MEB
#Mebbis öğretmen girişi
#Başvuru
7 years ago