|

Medipol Başakşehir Bursaspor maçı kaç kaç bitti? Maç özeti

Medipol Başakşehir Bursaspor maçı kaç kaç bitti? sorusunun yanıtı ve maçın özeti haberimizde. Ligde 42 puana ulaşan turuncu-lacivertliler maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Bursaspor ligde üst üste 4. maçından da mağlubiyetle ayrıldı. İşte Medipol Başakşehir Bursa maç özeti...

Yeni Şafak
17:56 - 29/01/2017 Sunday
Güncelleme: 18:11 - 29/01/2017 Sunday
Diğer

Medipol Başakşehir Bursa maçı kaç kaç bitti? sorusunun yanıtı ve maçın özeti haberimizde sizlerle paylaştık. Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında oynanan maçta Medipol Başakşehir, 90 4. dakikada yeni transferi İrfan Can Kahveci'nin attığı golle sahasında Bursaspor'u 1-0 mağlup etti. Geride kalan hafta Fenerbahçe'ye mağlup olarak liderliği Beşiktaş'a kaptıran turuncu-lacivertliler, puanını 42'ye çıkardı. Medipol Başakşehir, maç fazlasıyla siyah-beyazlıların 1 puan önünde liderliğe yükseldi. Beşiktaş, yarın evinde Atiker Konyaspor ile karşı karşıya gelecek.



Bursaspor Teknik Sorumlusu Akdoğan: "Son dakikadaki gole engel olamadık"


Spor Toto Süper Lig'in 19'uncu haftasında Medipol Başakşehir evinde konuk ettiği Bursaspor'u 1-0 mağlup etti. Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Özellikle rakip sahada baskılı ve pas oyununu deneyerek oynamaya çalıştık. Bununla ilgili hücum opsiyonlarını çalıştık. Bu şekilde oynamak ve topa sahip olmaktı planımız. Bizim rakip sahada 3. bölgede durduğumuz ve Bursaspor'un 1 ve 1,5'uncu bölgede bekleyen ve savunmayı doğru yapan bir takım vardı sahada. İlk yarı özellikle bu rakibin kapalı savunmasına karşı daralan oyunları çözmek için hareketli oyun ve pas şiddetine göre bire birler yaptık. Ancak oyunun içerisinde biraz ağır kaldık. İkinci yarı özellikle oyunun hızını biraz daha yükselttik. Yüzde 74 oranında topa sahip olduk. 551 isabetli pas yapmışız. Toplamda 39 orta yapmışız. Rakip 7-8 şut, biz 17-18 şut attık. Oyuna giren oyuncular doğru katkı sağladılar. İrfan Can'ın oyuna girmesi ve diğer arkadaşların da etkili oyunu ve uyumu son saniyede de olsa oyunu kazanmak adına çok önemli. Bursaspor oyunun savunma bölümünü iyi oynadı. Geçen haftaki mağlubiyetten sonra Bursaspor'a karşı kazanmak çok önemli" dedi.





Medipol Başakşehir Bursa maçı kaç kaç bitti?








Medipol Başakşehir Bursaspor maç özeti


Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Medipol Başakşehir, Bursaspor'u konuk etti. Karşılaşma ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.



13. dakikada Bursaspor gole yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Del Valle, çaprazdan Medipol Başakşehir ceza sahasına girdi. Del Valle, önündeki Caicara'ya rağmen şutunu attı, top yan ağlarda kaldı.


21. dakikada Medipol Başakşehir etkili geldi. Caicara'nın sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte bekleyen Mossoro, sol ayağıyla gelişine topa sert vurdu. Mossoro'nun yerden de seken şutunda kaleci Harun Tekin, direk dibinde topu kornere attı.


24. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağ kanattan kullandığı kornerde Mahmut Tekdemir ön direkte, altı pasın üzerinde topa kafayı vurdu. Kaleci Harun üzerine gelen meşin yuvarlağı kornere çeldi.


40. dakikada gelişen Bursaspor atağında Deniz Yılmaz sağ kanattan Medipol Başakşehir ceza sahasına girdi. Yerden yaptığı ortada, savunmaya çarpan top ceza sahası içinde boş pozisyondaki Del Valle'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun, sol çaprazdan bekletmeden çektiği sert şutta top, kaleci Volkan Babacan'dan döndü. Boşta kalan topa ceza sahası ön çizgisi üzerinde Kubilay Kanatsızkuş vurdu, etkisiz şutta meşin yuvarlak yandan auta gitti.



Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.



Maçtan dakikalar (İkinci yarı)


60. dakikada Cengiz'in sol kanattan ortaya çevirdiği topa kale önünde İsmail'in ters vuruşunda top direğin dibinden kornere gitti.


74. dakikada Mossoro'nun arka direğe yaptığı ortada topla buluşan Doka'nın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.


82. dakikada Caiçara'nın sağ kanattan yaptığı ortaya Mustafa Pektemek kafayı vuruşunda, top kaleci Harun'da kaldı.


88. dakikada ceza sahası dışı kaleyi tam karşıdan gören yerden Battala'nın kullandığı frikikte top üst direğin dibinden auta gitti.


90 4. dakikada sağ kanattan Emre Belözoğlu'nun ortasında Mustafa Pektemek'in ıskaladığı topla buluşan İrfan Can Kahveci'nin ceza sahası sol çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak filelere gitti. 1-0



Stat: 3. Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Halis Özkahya xx, Mustafa Emre Eyisoy xx, Serkan Olguncan xx

Medipol Başakşehir: Volkan xx, Caiçara xx, Epureanu xx, Yalçın xx, Eren xx, Mahmut xx, Emre xx, Visca xx, Mossoro xx (İrfan Can dk. 80 xx), Cengiz x (Doka dk. 60 x), Mehmet x (Mustafa dk. 72 x)

Yedekler: Ufuk, Bekir, Attamah, Alparslan

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Bursaspor: Harun xx, Jovic xx, Ertuğrul xx, İsmail xx, Behich xx Şamil xx (Jorquera dk. 88 ?), Merter xx, Deniz xx, Batalla xx, Del Valle xx (Stancu dk. 80 x), Kubilay xx

Yedekler: Mert Günok, Jorquera, Faty, Onur, Sivok, Mert Örnek

Teknik Direktör: Tunahan Akdoğan

Gol: İrfan Can Kahveci (dk. 90 4) (Medipo Başakşehir)

Sarı kartlar: Şamil, İsmail (Bursaspor), Yalçın (Medipol Başakşehir)



İrfan Can Kahveci'nin ilk golü


Medipol Başakşehir'in ara transfer döneminde Gençlerbirliği'nden kadrosuna kattığı İrfan Can Kahveci, turuncu-lacivertli forma ile ilk golünü attı.



Karşılaşmanın, 80. dakikasında Mossoro'nun yerine oyuna dahil olan İrfan Can, 90 4. dakikada takımına 3 puanı getiren golü Bursaspor filelerine gönderdi.



Caiçara ilk kez ilk 11'de


Medipol Başakşehir'in yeni transferi Brezilyalı sağ bek Junior Caiçara, turuncu-lacivertli forma ile ilk kez bir resmi maça ilk 11'de çıktı. Teknik direktör Abdullah Avcı, Uğur Uçar'ın yerine Caiçara'ya ilk 11'de şans verdi. Brezilyalı oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Yeni Amasyaspor ve geçtiğimiz hafta ligdeki Fenerbahçe maçında sonradan oyuna dahil olmuştu.



Bursaspor'un yenilgi serisi 4 maça çıktı


Yeşil-beyazlılar, İstanbul deplasmanında da mağlup olarak ligde üst üste 4. yenilgisini aldı. Bursaspor, ligde Gençlerbirliği, Trabzonspor ve Adanaspor'dan sonra Medipol Başakşehir'e de mağlup olmaktan kurtulamadı. Öte yandan, Bursaspor ile anlaştığı iddia edilen teknik direktör Mutlu Topçu, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmayı locadan takip etti. Konuk ekip, Medipol Başakşehir mücadelesine, 21 yaş altı takımının teknik sorumlusu Tunahan Akdoğan yönetiminde çıktı.



#Bursaspor
#Futbol
#Medipol Başakşehir
#Spor Toto Süper Lig
#Süper Lig
#Medipol Başakşehir Bursa​spor maç özeti
7 years ago