|

Mehmet Şimşek veda etti

Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni kabineyi tebrik ederek helallik istedi. Mehmet Şimşek, 11 yıl yaptığı bakanlık görevi sona erdi. Peki, Mehmet Şimşek kimdir, nerelidir, yaptığı görevler nelerdir? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
14:50 - 10/07/2018 Salı
Güncelleme: 15:08 - 10/07/2018 Salı
AA
Mehmet Şimşek kimdir, nereli, kaç yaşında, görevi nedir? sorularının yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık. ​
Mehmet Şimşek kimdir, nereli, kaç yaşında, görevi nedir? sorularının yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık. ​

Mehmet Şimşek kimdir, nereli, kaç yaşında, görevi nedir? sorularının yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık. Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni kabineyi tebrik ederek, "Ülkemiz ve milletimiz için gece gündüz çalıştık. Bugün görevimi yeni arkadaşlara onurla devretmenin huzuru içindeyim. Lütfen hakkınızı helal ediniz." ifadesini kullandı.

Şimşek Twitter hesabından paylaştığı mesajında, 11 yıldır büyük bir onur ve gururla sürdürdüğü bakanlık görevinin sona erdiğini ifade ederek, aslolanın aziz millete hizmet, kişilerin geçici olduğunu kaydetti.

Türkiye'ye hizmet etme ve babasının vasiyetini yerine getirme fırsatı verdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sunan Şimşek, siyasette ilk göz ağrısı diye tanımladığı Gaziantep'e, baba ocağı Batman’daki hemşehrilerine ve millete, verdikleri destek için teşekkür etti.

Şimşek, yeni kabineyi tebrik ederek, "Bayrağı devralan arkadaşlarıma başarılar dilerim. Yeni dönem ülkemize hayırlı olsun. Siyasete adım attığım 2007’den beri geride 'bir hoş sada' bırakmaya gayret ettim. Ülkemiz ve milletimiz için gece gündüz çalıştık. Bugün görevimi yeni arkadaşlara onurla devretmenin huzuru içindeyim. Lütfen hakkınızı helal ediniz. Hoşçakalınız." şeklinde veda etti.

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967 tarihinde Batman Arıca’da dünyaya geldi. İlkokulun ilk iki senesini köyünde okuyan Mehmet Şimşek, geri kalan eğitimini öğretmen ağabeyinin yanında tamamlamıştır. Ortaokulu İmam Hatip’te okuduktan sonra liseyi Gercüş Lisesi’nde bitirmiştir.

Şimşek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra yüksek lisansını İngiltere University of Exeter’de tamamladı.

ABD Büyükelçiliği’nde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştıktan sonra, bir süre de UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Birimi’nde görev yaptı ve Merrill Lynch’te ekonomist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttükten sonra 60. Hükümet’te Devlet Bakanlığı görevine getirildi.

61, 62 ve 63. Hükümetlerde Maliye Bakanı, 64. Hükümette Başbakan Yardımcısıolarak görev aldı.

9 Ocak 2010 tarihinde Esra Kara ile evlenen Şimşek’in üç çocuğu vardır.

#Mehmet Şimşek nereli
#Mehmet Şimşek kimdir
#Mehmet Şimşek
6 yıl önce
default-profile-img