|

Mersin’de otogar gerginliği

Mersin'de otogar işletmecisi yöneticileriyle, bazı seyahat firması sahipleri arasında, otobüslerin otogara girmeyerek faaliyetlerine dışarıdan devam etmesi nedeniyle süren gerginlik, taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Polisin, çevik kuvvet ve zırhlı araçlarla müdahale ettiği olaylarda, yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
16:46 - 22/05/2016 Pazar
Güncelleme: 13:46 - 22/05/2016 Pazar
Diğer

28 Şubat 2015 tarihinde açılışı yapılan, ancak açıldığı günden bu yana tartışmalara neden olan Mersin Otogarı ile ilgili gerginlik, bugün taraflar arasında kavgaya dönüştü. Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'ne (MEŞTİ) girmeyerek, faaliyetlerini Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki eski otogar civarında sürdüren bazı otobüs firması sahipleri ile MEŞTİ işletmecisi yöneticileri arasında sabah saatlerinde başlayan gerginlik, taşlı sopalı kavgayla devam etti. Bir grubun, civardan yolcu alan otobüsleri taşlamasıyla başlayan olaylara polis, çevik kuvvet ve zırhı araçlarla müdahale etti. Biber gazının da kullanıldığı olaylarda, pompalı tüfekle havaya ateş açıldığı öne sürüldü.


Olaylarda çok sayıda otobüsün camları kırılarak zarar görürken, yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı, bir döner bıçağı ile bir pompalı tüfek ele geçirildi.


Mersin Seyahat Firması sahibi Kerim Ürkmez, yıllık 20 milyon lira ile Mersin Otogarı'nın işletmesini alan grubun firmalardan çok yüksek kira bedelleri istediğini belirterek, "Biz de otogara girmiyoruz. Hukuk işliyor. Ama bunlar geliyor burada otobüslerimizin camını kırıyor. Sokak arasına giriyoruz orada bize saldırıyor. Biz nereye gideceğiz. Bunlar bilerek isteyerek bizleri otogardan kovdular. Emniyet kayıtlarında ve tutanaklarda bunlar mevcut. Buradan devletin ilgililerine sesleniyoruz, bu soruna bir çözüm bulsunlar" dedi.

#Mersin
#Otogar
#Gerginlik
8 yıl önce