|

Meteorolojiden Mersin'deki üreticilere "zirai don" uyarısı

Mersin'de üreticiler 21 Aralık'a kadar devam edecek "zirai don" konusunda uyarıldı. Meteoroloji tarafından yapılan güncel uyarıları ve Mersin'den hava durumu değerlendirmelerini haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:56 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:12 - 19/12/2016 Pazartesi
AA

Mersin'de üreticiler 21 Aralık'a kadar devam edecek "zirai don" konusunda uyarıldı. Mersin Meteoroloji İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği kentin kıyı kesimlerinde bu geceden 21 Aralık Çarşamba gününe kadar hafif, yer yer orta kuvvette zirai don olayı gerçekleşecek.



Açıklamada, başta tarımsal üreticiler olmak üzere seracılıkla uğraşan vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.



METEOROLOJİ'DEN YAPILAN GÜNCEL UYARILAR


Beklenen Meteorolojik Hadise


Yurdumuzun Salı gününden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışlarına dikkat!



Genel Durum


Yurdumuzun yarın (20.12.2016 Salı) Kuzey kesimlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.



Yarın (20.12.2016 Salı) Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar , iç kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.



21.12.2016 Çarşamba günü Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların Marmara'nın kuzeydoğusu ile Batı ve Orta Karadeniz kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur, Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz bölgesinin iç kesimleri , İç Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batısı ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.



22.12.2016 Perşembe günü Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği, Yağışların Akdeniz bölgesi ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli olmak üzere kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak iç kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.



Yağışlı havanın 23.12.2016 Cuma günü ve hafta sonunda da yurdun büyük bölümünde sahillerde yağmur iç kesimlerde kar olarak etkili olmaya devam edeceği bekleniyor.



Hava sıcaklığının yağışla birlikte biraz artacağı, ancak ülke genelinde mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.



Soğuk havayla birlikte özellikle güney ve iç kesimlerde görülecek yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Şırnak ve Hakkari çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.



HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzey, Karadeniz Bölgesi kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.




#Mersin
#Mersin Meteoroloji İl Müdürlüğü
#Meteorolojiden "zirai don" uyarı
#zirai don
#Meteoroloji
7 yıl önce