|

Mevlid Gecesi mesajları anlamlı, kısa, uzun, ayetli, hadisli

Mevlid gecesi mesajları resimli aramalar mübarek gecenin yaklaşmasıyla birlikte sevdiklerine mesaj atmak isteyenlerin gündeminde. Diyanet dini günler takvimine göre Mevlid gecesi bu yıl 26 Eylül Salı günü idrak edilecek. Peygamber Efendimiz'in doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır. Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip kutlu doğum gecesinde Mevlid gecesi mesajları araştırılmaya başladı. Vatandaşlar anlamlı günlerde dualı, en güzel, resimli, ve hadislerle güzel kandil mesajlarını Facebook, Twitter, instagram hikayelerinde paylaşarak o gecenin anlamlı mesajlarla perçinliyor. Anlamlı, kısa, dualı, resimli, en güzel Mevlid gecesi mesajları ve sözlerini haberimizde bulabilirsiniz.

11:50 - 26/09/2023 Salı
Güncelleme: 11:51 - 26/09/2023 Salı
Yeni Şafak
Mevlid Gecesi mesajları! Anlamlı, kısa, dualı, resimli, en güzel Mevlid gecesi mesajları ve sözleri:
Mevlid Gecesi mesajları! Anlamlı, kısa, dualı, resimli, en güzel Mevlid gecesi mesajları ve sözleri:
Mevlid Kandili
, İslam dininde Hz. Muhammed'in Mustafa'nın (s.a.v) doğumunu anmak için kutlanan bir kandil gecesidir.
Mevlid
geceniz kutlu ve mübarek olsun. Diyanet dini günler takvimine göre, Rebiülevvel ayı 16 Eylül 2023 Cumartesi günü başladı. Rebiülevvel ayında alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) dünyayı nurlandırmıştır. Bundan dolayı da bu ayda Mevlid Gecesi idrak edilmekte ve kutlu doğum haftası ile Efendimiz’e salat ve selam getirilmekte. Rebiülevvel ayının 11. günü olan 26 Eylül Salı günü Mevlid Gecesi idrak edilecek. Tüm İslam dünyası mübarek Mevlid gecesini karşılamak için hazırlıklar yapıyor.

Siz de sevdiklerinize bu özel günde özel mesajlar göndererek bir dua isteyebilir ve onları mutlu edebilirsiniz. Hayırlı Kandiller mesajı göndermek için hadisli, ayetli ve dualı, resimli kandil mesajları burada! İşte 2023 yılına özel en özel ve resimli kandil mesajları.

Mevlid Gecesi mesajları resimli

  • "Yetimi kendine yakın tut. Başını elinle okşa ve onu sofrana oturt. Böyle yaparsan, kalbin yumuşar ve hacetin görülür." Mevlid Geceniz mübarek olsun
  • Bugün ellerini semaya gönlünü Mevlaya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün Mevlid Gecesi, Mevlid Geceniz mübarek olsun.

Hangi görüşten olursak olalım; gelin bu gece Peygamber Efendimizin şefaat sancağı altında olabilmek için dua edelim. Mevlid Geceniz mübarek olsun.

  • Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece.

Mevlid gecesiniz kutlu ve mübarek olsun!

  • Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Mevlid geceniz kutlu olsun.

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Mevlid gecenizi kutlarım.

  • Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak. Geneniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Mevlid Geceniz mübarek olsun!

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Mevlid geceniz mübarek olsun.

  • De ki; Rabbim bağışla, merhamet et. Çünkü sen merhamet edenlerin en hayırlısısın. Mevlid geceniz mübarek olsun.

Rabbim bizi özünden iman eden gözünden düşmeyen kullarından eylesin. Mevlid geceniz mübarek olsun.

  • Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle Mevlid geceniz mübarek olsun.

Kalpler vardır, sevgiyi yaşatmak için, İnsanlar vardır, dostluğu paylaşmak için, Mubarek günler vardır, Beraberce kutlamak için. Mevlid geceniz mübarek olsun.

  • Zâde duygular yükselsin göklere, yükseklerde hafakan, gözlerde yaşlar, ona susamış dudaklar kadar, açılan eller var. Mevlid geceniz mübarek olsun.

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Mevlid geceniz mübarek olsun.

  • Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Mevlid Geceniz kutlu olsun.

  • Bugün alnımız secdeye gidiyorsa, senin sayende ya Râsulallah . Senin doğuşunu kutlamaz mı bu dünya.. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.
  • Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.
  • Bu mübarek günlerimizde mü-min kullara, özel ve vazgeçilmez dostlara ailecek dualarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Kandiliniz kutlu olsun.
  • Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller.

Mevlid Kandili mesajları

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in doğumunun yıl dönümünde, O'nun ahlakını kendimize rehber edinmeyi, sevgisini gönlümüze yerleştirmeyi, ümmetine karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeyi dilerim. Mevlid gecesiniz mübarek olsun.

Mevlid gecesi, İslam'ın rahmet ve bereketini tüm insanlığa yayma, birlik ve beraberliğimizi güçlendirme fırsatıdır. Bu gecenin hayırlara vesile olmasını dilerim. Mevlid gecesiniz mübarek olsun.

Mevlid gecesi, Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği, rahmet ve bereketin tüm insanlığa yayıldığı gecedir. Bu gecenin aydınlığı, tüm İslam aleminin üzerine olsun. Mevlid gecesiniz mübarek olsun.

Mevlid gecesi, Hz. Muhammed'in doğumunu kutladığımız, dua ve ibadetlerle geçirdiğimiz bir gecedir. Bu gecede yapılan duaların kabul olmasını, tüm İslam aleminin huzur ve barış içinde olmasını dilerim. Mevlid gecesiniz mübarek olsun.

Mevlid gecesi, tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine vesile olsun. Bu gecenin tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını dilerim. Mevlid gecesiniz mübarek olsun.

  • Allahın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Kandiliniz mübarek olsun.
  • Acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden, korkaklıktan, kabir azâbından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!

Rahmet elçisi Hz. Muhammed'in (s.a.v) Dünya'ya teşriflerini ifade eden Mevlid Kandili, hayatımızı onun ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir günü ifade eder. Bu vesileyle tüm İslam aleminin Mevlid geceniz mübarek ve kutlu olsun.

  • Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Mevlid geceniz mübarek olsun.

Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytаn senden uzаktа, melekler bаşucundа olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duаlаrın kаbul kаndilin mübаrek olsun. Mekke ufuklаrındа Allаh'ın nuruylа ümmetini selаmlаyаn gül yüzlü nur peygаmberin selаm ve şefааti üzerimize olmаsı dileğiyle Mevlid Kаndiliniz Mübаrek olsun.

  • Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

"Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" sözüne mazhar olan, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimizin (s.a.v) dünyaya teşrif edişinin yıl dönümü mübarek ve hayırlara vesile olsun.

  • Hz. Âdem'den başlayarak ilahi vahyi insanlara ileten Peygamberlik silsilesinin sonuncusu olan Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) doğumunun yıl dönümü, tüm insanlığa hayır ve huzur getirsin.

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Mevlid Geceniz Mübarek Olsun.

  • Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Mevlid geceniz mübarek olsun.

Hz. Muhammet (s.av), gönüllerin sultanı, cehalet asrını saadet asrına çeviren örnekliği ve rehberliği ile sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. Manevi duyguların en üst seviyelere yükseldiği bu gecede, yapacağımız dualar ümit ediyoruz ki ailelerimiz, milletimiz, ülkemizin dirliği adına kabul olur. Bu duygularla idrak edilen Mevlid Gecesinin tüm İslam Âlemine huzur, mutluluk getirmesini diliyor ve tüm halkımızın Mevlid gecesini en kalbi duygularla kutluyorum.

  • Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, kandilin mübarek olsun.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Mevlid’i anacağız anlayacağız

  • Mevlid-i Nebi Haftası’nın bu yılki teması “Peygamberimiz, Cami ve İrşat”. 7 Ekim Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gecede Mevlid Kandili’ni idrak edeceğiz. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Hazreti Muhammed’i (SAV) coşku, heyecan, muhabbet, şuur ve tefekkürle anma ve anlamanın gayreti içinde olacağız” dedi.

Mevlid gecesinin önemi nedir?

  • Diyanet’in kandille ilgili verdiği bilgiler şöyle: Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

İlk mevlid gecesi kutlamaları

Hz. Peygamber s.a.v. sağlığında doğum yıldönümünü kutlamamıştır, fakat bu günü oruç tutarak geçirmiştir. Efendimiz s.a.v.’in doğum gününün kutlanmaya başlanması Dört Halife devrinde başlamıştır. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre mevlid ayı ve günü o dönemden beri önem verilen bir zamandır. İmam Süyûtî ve İbn Hacer el-Askalânî (Allah onlardan razı olsun) mevlid ile ilgili yazdıkları eserlerinde Dört Halife döneminden itibaren mevlid gününde Efendimiz s.a.v.’in şemailini ve onu öven şiirlerin okunduğunu tafsilatlı biçimde açıklamışlardır. Seyyid Abdülhakim Arvasî hazretleri Dört Halife dönemindeki mevlid kutlamaları ile ilgili şunları yazmıştır:

  1. “Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer r.anhüma mevlid gecelerinde evlerinde Efendimiz s.a.v.’in doğumuna dair hikâyeleri, olayları anlatırlardı.”
  2. Daha sonraki asırlarda özellikle mutasavvıf kimseler mevlid okumaya büyük önem göstermişlerdir.
  3. Mevlid kutlamalarını resmî manada ilk başlatan kişi Erbil hükümdarı (Selâhaddin-i Eyyûbî’nin kayınpederi) Begteginli Muzafferüddin Kökböri’dir. Bu padişahın mevlid törenlerinde 5000 baş pişmiş koyun, 10.000 tavuk, 100.000 tabak yemek ve 30.000 tepsi helva bulunduğu nakledilmiştir. Mevlid ayı geneline yayılan bu resmî törenler halk için bir şükür ve sevinç vesilesi olmuştur. Muzafferüddin Kökböri bu kutlamaları ilk olarak tasavvuf erbabında görmüş ve bunun üzerine resmî kutlamaya başlamıştır.

Memlükler döneminde de Mısır’da bu resmî kutlamalara devam edilmiş ve büyük ehemmiyet verilmiştir. Bu merasimler rebiülevvel ayının başından başlatılır ve mevlid gününe kadar devam edilirdi. Mevlid gecesi Mısır Abbasî halifesi, dört mezhebin baş kadıları, ilim ve tasavvuf ehli, emirler, kumandanlar, devlet adamları, halkın ileri gelenleri, komşu ülkelerden gelen temsilciler tören çadırındaki yerini alırlardı.

  • Önce Kur’an-ı Kerim tilavet edilir, ardından vaazlar verilir, tarikat mensupları tarafından zikir ve evrad okunur, daha sonra yemek yenirdi. Bu sırada sultana tebrikler sunulur, o da devlet ricaline, ulema ve tasavvuf ehline hediyeler verir, muhtaçlara sadaka dağıtırdı. Osmanlı’nın ilk asırlarında resmî olmasa da halk arasında kutlamaların yapıldığı bilinmektedir. Ancak ilk resmî kutlama III. Murad zamanında (1588) başlatılmış ve bu kutlamalar Sultan Ahmed Camii’nde yapılmıştır. Bu uygulama daha sonra bütün Osmanlı coğrafyasına yayılmıştır. II. Abdülhamid Han dönemi Hicaz valilerinden Eyüp Sabri Paşa’nın anlattığına göre mevlid günü Medine’de resmî tatil olur, kaleden top atılır ve o gün dükkânlar açılmazdı.

Hürmet eden rahmet bulur

Allah dostları ve alimlerimiz eskiden beri mevlide büyük önem vermişler ve bu günlerde mevlid tertip etmeye gayret göstermiş, insanları da buna teşvik etmişlerdir. Tâbiînin büyüklerinden Hasan-ı Basrî hazretlerinin şöyle buyurduğu nakledilmiştir: “Uhud dağı kadar altınım olsun, ben onu Peygamberimiz’in mevlidini kutlamak için sarfetmek isterim.”

  • Cüneyd-i Bağdadî hazretleri şöyle der: “Mevlidde hazır bulunan, onun kadrini kıymetini bilen kişi muhakkak ki büyük bir eman (güvence) kazanmıştır.”

Meşhur alimlerimizden Fahreddin er-Razî hazretleri de şöyle buyurmuştur: “Herhangi bir şahıs, bir tuz, buğday veya yenilecek şeyler cinsinden başka bir şey üzerine mevlid okursa mutlaka o şeyde bereketler zuhur eder. O yiyecek neye ulaştıysa onda da çok bereket belirir.”

  • Yine meşhur hadis alimlerimizden İmam Suyûtî rh.a. şöyle buyurmuştur: “Hangi evde veya mescidde yahut mahallede mevlid okunursa o evi, mescidi veya mahalleyi mutlaka melekler kuşatır, o mekanın ehline melekler feyz yağdırır. Allah Tealâ rahmet ve rızasıyla onları kuşatır.”
Alvarlı Efe Muhammed Lutfî hazretleri de mevlid hakkında şu güzel mısraları söylemiştir:
  • “Hürmet eden rahmet bulur
  • Mevlidine Muhammed’in
  • Rahmet-i Hak nâzil olur
  • Mevlidine Muhammed’in.
  • Diler isen şefâati
  • İki cihanda devleti
  • Daima eyle rağbeti
  • Mevlidine Muhammed’in.
  • Lutfî bu gafletten uyan
  • Merhamet-i Hakk’a dayan
  • Ol rahmet-i Hakk’a şâyân
  • Mevlidine Muhammed’in.”

Mevlid Kandili duaları

Allah'ım! Sana sonsuz hamd ve senalar olsun. Âlemlere rahmet olarak gönderdiğin Hz. Muhammed'e, onun âline ve ashabına salat ve selam olsun. Bu mübarek gecede, Hz. Muhammed'in şefaatine nail olmayı, onun ahlakını kendimize rehber edinmeyi, sevgisini gönlümüze yerleştirmeyi, ümmetine karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeyi diliyoruz.

Allah'ım! Bu gecenin hürmetine, bizi rahmetinden mahrum etme, günahlarımızı bağışla, dualarımızı kabul et, bizi ahirette cennetine koy.

Allah'ım! Bu gecenin hürmetine, tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğini güçlendir, kardeşliğimizi daim eyle. Dünyamızı barış ve huzura kavuştur.

FAZİLETLİ EZBERLENECEK SURELER



#mevlid gecesi sözleri
#anlamlı mevlid gecesi mesajları
#kısa mevlid gecesi mesajları
#resimli mevlid gecesi mesajları
7 ay önce