|

Mevlid Gecesi nedir?

Mevlid gecesine kısa bir süre kaldı. Kainatın efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammet (sav.)'in doğum günü olarak kutlanan Mevlid Gecesi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Mevlid gecesi nedir? Mevlid gecesinin önemi ve anmalı nedir? mevlid gecesi hakkında merak edilen bilgiler haberimizde...

18:23 - 15/10/2021 Cuma
Güncelleme: 10:18 - 16/05/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
mevlid kandili nedir
mevlid kandili nedir

Rebiülevvel Ayı'nın başlamasıyla birlikte Mevlid Gecesi için heyecan dolu bekleyiş başladı. Mevlid Gecesi Rabiülevvel Ayı'nın 12. gecesinde kutlanıyor. Hicri ve Miladi takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle kandil trtarihi her yıl bir önceki yıla göre 10 11 gün önce kutlanıyor.

MEVLİD NE DEMEK?

Arapça "doğmak", "doğum zamanı" veya "doğum yeri" anlamındaki "velâdet" kelimesinden türeyen "mevlid", zaman içinde bu türdeki eserlere verilen ortak bir isim hâline gelmiştir.

MEVLİD GECESİ NE ZAMAN?

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlid Gecesi, İslam dünyasının önemli gün ve gecelerinden biri. Diyanet tarafından yapılan açıklamaya göre 2021 Mevlid Gecesi 17 Ekim'de idrak edilecek.

MEVLİD GECESİ ÖNEMİ NEDİR?

Geçmişten beri Müslümanlar tarafından Peygamber Efendimiz'in doğduğu gün olan Mevlid Gecesine büyük önem verilmiştir. Osmanlı Dönemi'nde Mevlid Kandilleri büyük bir ihtimamla kutlanırdı.

Diyanet’in kandille ilgili verdiği bilgiler şöyle: Mevlid Gecesi insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Yani Mevlid Gecesi peygamberin dünyaya gelişinin kutlandığı gün olarak isimlendirilebilir.

#mevlid gecesi
#mevlid nedir
#mevlid gecesi nedir
3 yıl önce