|

Miraç Gecesi mesajları 2021: Anlamlı, kısa, özgün, ayetli, dualı Miraç Gecesi mesajı ve sözleri

Miraç gecesi mesajları ve sözleri bu yazımızda. Bugün 10 Mart 2021 Çarşamba Miraç gecesi. Ramazan ayına doğru ilerlerken üç aylardaki ikinci kandil bu akşam idrak edilecek. Mekke'de bir gecede uykunun bile uykuda olduğu bir anda vahiy meleği Hz. Cebrail, Peygamber efendimize gelir ve İsra diğer adıyla bilinen Miraç hadisesini müjdeler. Bu gecede Facebook, Whatsapp, Twitter, Telegram ve Instagram gibi sosyal ağlarda kısa ve anlamlı Miraç Gecesi mesajları paylaşmak isteyenler, kandil mesajlarına bu yazımız üzerinden ulaşabilirler. İşte dualı, ayetli, anlamlı, kısa, özügn ve yepyeni Miraç Gecesi mesajları.

12:38 - 10/03/2021 Çarşamba
Güncelleme: 12:16 - 16/05/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Bugün Miraç Kandili.
Bugün Miraç Kandili.

Miraç gecesi mesajları ile sözleri bireyler tarafından merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu gece kutlanacak olan Miraç diğer adıyla İsra hadisinesine dair tüm detayları ve anlamlı, güzel ve kısa Miraç gecesi mesajlarını bu yazımızda sizlerle paylaştık. Üç ayların ilk kandil gecesi, Berat gecesi 18 Şubatta kutlandı. Miraç gecesiyse bu akşam 10 Mart 2021 gecesi kutlanacak. Peki Miraç gecesinden neler oldu? Miraç ne demek? İşte ayrıntılar.

MİRAÇ GECESİ MESAJLARI

Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulu Muhammed'i bir gece Mescid-i Haram'dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir. (İsrâ, 17/1) Kandiliniz mübarek olsun.

Af ve namazın müjdeleyicisi Miraç Gecesi'miz mübarek olsun. Allah dualarımızı kabul etsin İnşaallah. Hayırlı kandiller.

Ey Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme. Bizi affet, bizi bağışla ve bize acı. Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et. (Bakara, 2/286) Miraç Gecesiniz mübarek olsun.

Miraç gecesiniz mübarek olsun. Allah sizi sevdiklerinizle beraber mutlu ve huzurlu bir hayat nasip etsin.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberimizin miraca çıkmasıyla bize verilen müjdeye nail olan ümmetin Miraç Gecesi mübarek olsun.

Allah'ım! Recep ve Şaban'ı hakkımızda mübarek eyle, bize Ramazan'a ulaştır. Miraç Gecesiniz mübarek olsun.

Tüm Müslüman aleminin mübarek Miraç Gecesi'ni kutluyorum… Bu hayırlı günde Allah 'Barış, Huzur, Sağlık' nasip etsin.

Allah'ım! Lütfundan bize rızk ver, bizi rızkından mahrum etme, bize verdiğin rızıkları bizim için bereketli yap, katında bulunan nimetlere rağbetimizi arttır ve bizi gönül zengini eyle. (İbn Ebi Şeybe, Dua, 42) Kandiliniz mübarek olsun.

Miraç Gecesimiz mübarek olsun bu mirac gecemizin ülkemiz ve İslam aleminin miracı olması dileği ile… Hayırlı kandiller diliyorum.

Rabbim sen affedicisin, affetmesini seven ve bilensin. Sen bizleri mübarek Miraç gecesi hatırına affı mağfiret eyle. Amin! Hayırlı Kandiller.

Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun. Miraç Gecesiniz mübarek olsun...

'Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem' diyen Sevgilinin (s.a.s.) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile… Miraç Gecesiniz mübarek olsun.

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki gözyaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

Allah gönlünüzden geçen her duayı hakkınızda hayırlı ise kabul etsin… Amin! Miraç Gecesiniz mübarek olsun.

Bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Miraç Gecesiniz mübarek olsun.

Tüm İslam aleminin Miraç Gecesi kutlu olsun. Böyle mübarek bir günde tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle. Herkese hayırlı günler.

Allah gönlünüzden geçen her duayı hakkınızda hayırlı ise kabul etsin. Amin! Hayırlı kandiller...

Fani dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, iyi kandiller dilerim.

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammed'i (s.a.s.) hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice gecelere. Kandiliniz mübarek olsun.

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun...

Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Kandiliniz mübarek olsun…

MİRAÇ GECESİNDE NE OLDU?

Hz. Peygamber’in Mekke’deki Mescid-i Harâm’dan Kudüs’teki Mes­cid-i Aksâ’ya götürülmesi şeklinde gerçekleşen olağan üstü olay İslâmî kaynaklarda, metindeki ilgili fiilin masdarı olan ve
“geceleyin yürüme, gece yolculuğu
” anlamına gelen isrâ kelimesiyle anılır. Bu yolculuğun, hadislerde anlatılan “
göklere yükseltilme
” safhasının da dahil olduğu tamamı ise
“yükselme, yukarı tırmanma
” anlamındaki urûc kökünden türetilmiş olan ve “yükselme vasıtası, aleti” mânasına gelen mi‘râc kelimesiyle ifade edilir.

Hz. Muhammed’in peygamber olmasıyla birlikte putperestlerin müslümanlar üzerinde kurduğu baskılar, muhtemelen risâletin 6. yılından itibaren Peygamber ailesiyle az sayıdaki müslümanlara karşı ekonomik ve sosyal bir boykota dönüştü. Üç yıl süren ve büyük acılara sebep olan bu boykotun ardından Resûlullah, kısa aralıklarla eşi Hz. Hatice ile amcası ve hâmisi Ebû Tâlib’i kaybetti. Dolayısıyla bu yıla hüzün yılı denildi. Bu acılı olayların ardından Allah Teâlâ, bir bakıma resulünü, sabır ve tahammülü dolayısıyla hem teselli etmek hem de ödüllendirmek istedi ve bunun için genellikle Miraç diye anılan büyük mûcizevî olayı gerçekleştirdi.

İsrâ sûresinin 1. âyeti ile Necm sûresinin ilk âyetleri mi‘rac olayına işaret etmektedir. Aynı konuda hadis mecmualarında da kırk beş kadar sahâbî vasıtasıyla bizzat Hz. Peygamber’den bilgiler nakledilmiştir. Ancak özellikle bu hadislerdeki ayrıntılı mâlûmat değişik yorumlara yol açacak nitelikte olduğu için, miracın tarihi ve nasıl cereyan ettiği hakkında farklı bilgiler verilmiştir. Yaygın kabule göre mi‘rac, peygamberliğin 12 veya 13. yılında (Muhammed Hamîdullah’a göre bi‘setin 9. yılında; bk. İslâm Peygamberi, I, 92) vuku bulmuştur. Konuyla ilgili çok sayıda hadis bulunmakta olup özellikle Buhârî’nin el-Câmiu’s-sahîh’inde (“Salât”, 1; “Bed’ü’l-halk”, 6; “Tevhîd”, 37) yer alan hadislere göre bir gece Hz. Peygamber Kâbe’nin avlusunda (diğer bazı rivayetlerde amcasının kızı Ümmühânî’nin evinde) “
uyku ile uyanıklık arasında bir durumdayken”
Cebrâil yanına geldi, göğsünü açarak kalbini zemzemle yıkadı, sonra Burak denilen bir binek üzerinde onu Kudüs’e götürdü. Resûlullah’ı burada önceki bazı peygamberler karşıladılar ve onu kendilerine imam yaparak arkasında topluca namaz kıldılar (Başka bazı rivayetlere göre Hz. Peygamber önce Mekke’den göklere yükseltildi, dönüşte de Kudüs’teki Mescid-i Aksâ’ya götürüldü.



#miraç gecesi
#miraç gecesi gecesi
#anlamlı kandil mesajları
#kısa miraç gecesi mesajları
#manalı miraç gecesi mesajları
#güzel miraç gecesi mesajları
#miraç gecesi mesajları
#özgün miraç gecesi mesajları
3 yıl önce