|

Motorine 5 kuruş indirim - Motorin fiyatları ne kadar oldu? 7 Kasım

Motorine yapılan 5 kuruşluk indirimin ardından motorin fiyatlarının ne kadar olduğu merak edildi. Akaryakıt dağıtım şirketlerinden yapılan açıklamaları ve 7 kasım motorin fiyatlarını haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:24 - 7/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:49 - 7/11/2016 Pazartesi
AA

Motorine 5 kuruş indirim geldi. Peki motorin fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar.



Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından geçerli olmak üzere motorine 5 kuruş indirim yaptı.



AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, motorinin litre fiyatı Ankara'da 4,17 liradan 4,12 liraya, İstanbul'da 4,12 liradan 4,07 liraya, İzmir'de ise 4,15 liradan 4,10 liraya inecek.



Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.



Akaryakıt dağıtım şirketleri çarşamba günü motorine 10 kuruş indirim yapmıştı.



Motorin hakkında bilgiler


Motorin, dizel motorlarında kullanılan, ham petrolün 200-380 C dereceler arasında damıtılmasında elde edilen, özgül ağırlığı 0,89 kg/dm³ olan bir yakıttır. Yapısındaki HC'lerda karbon sayısı 8 ile 16 arasında değişmektedir. HC'lerin dışında % 1 kükürt, % 0,02 kül miktarına ve çok az azota müsaade edilir. Motorinlerin en düşük setan sayısı 40 olmalıdır.



Motorin Yapısı ve ÖzellikleriGünümüzde üç farklı motorin kullanılmaktadır. Bunlar Nu.1-D numaralı motorin, Nu.2-D numaralı motorin ve Nu.3-D numaralı motorindir.



Nu.1-D, petrolün damıtılması ile elde edilen ve değişik hızlarda çalışan dizel motorlarında kullanılan dizel yakıtıdır.



Nu.2-D, petrolün damıtılması ve kraking ürünlerinden elde edilir. Nu.1-D'ye göre buharlaşması daha düşüktür ve daha düşük hızlı ağır hizmet ve endüstri motorlarında kullanılır.



Nu.3-D, damıtma, kraking ve bazı atıklardan oluşur. Düşük veya orta hızlı dizel motorlarında kullanılır.



#akaryakıt fiyatları
#motorinde indirim
#Motorin
#Motorin fiyatları
7 yıl önce