|

Muğla'nın "alev savaşçıları" olası yangınlara hazır-Muğla haber

Muğla'da Orman Bölge Müdürlüğünce arazöz ve yangın söndürme ekiplerine yönelik olarak düzenlenen işbaşı eğitimi sona erdi. Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda verilen eğitime, 12 Orman İşletme Müdürlüğünde görev yapacak arazöz ve yangın söndürme ekipleri katıldı.

Yeni Şafak
17:41 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 17:48 - 23/06/2017 Cuma
AA
Muğla'nın "alev savaşçıları" olası yangınlara hazır
Muğla'nın "alev savaşçıları" olası yangınlara hazır

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, orman yangınlarıyla mücadelede görevli tüm ekiplerin işbaşı eğitiminden geçirildiğini belirterek, hem kara hem de hava güçleriyle olası orman yangınlarına karşı hazır olduklarını söyledi.

Çelik, "İşbaşı eğitimlerinin sonuncusu Muğla ve Yılanlı Orman İşletme Müdürlüğü yangın ekiplerine yönelik Ula’da gerçekleştirildi. Eğitimler teorik ve uygulamalı olarak iki aşamada yapıldı. Eğitimlerde araç gereçlerin kullanılmasında dikkat edilecek hususlar, arazözlerde su pompası kullanımı ve bakımı, malzemelerin kontrolü, kişisel koruyucu güvenlik malzemelerinin kullanımı ve bakımı, tim oluşumu ve yangına müdahale şekilleri konularında bilgi verildi." dedi.

Ekip ruhunun oluşturulması, hızlı ve etkin müdahale becerisi kazandırılması amacıyla eğitim sonunda ekipler arasında hortum serme ve hortum ucuna en erken suyu verme yarışması yapıldığını anlatan Çelik, 300 metre hortumu en erken seren ve arazözden hortum ucuna en erken suyu veren ekiplerin ödüllendirildiğini söyledi.

Orman yangınlarına karşı hem kara hem de hava gücü anlamında etkili bir ekiple mücadele verdiklerini ifade eden Çelik, "Muğla ve Aydın illerini kapsayan Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede bin 330 işçi, 250 teknik ve idari personel, 93 arazöz, 33 su tankeri, 51 ilk müdahale aracı, 103 sincap motorize ekip, 12 dozer ve 8 ilk müdahale ekibi kara gücünü oluşturuyor." diye konuştu.

Çelik, 4'ü su atma özelliği ve biri genel amaçlı olmak üzere 5 helikopter ve 2 amfibik uçağın da hava gücünü oluşturduğunu kaydetti.

#alev savaşçıları
#Muğla
#Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik
#orman yangını
7 yıl önce