|

Muş'ta yıkım gerginliği haberi

AFAD'a ait arsada bulunan ve izinsiz yapıldığı gerekçesiyle yıkım kararı alınan bazı iş yerlerinin yıkımı sırasında iş yeri sahipleri ile polis arasında gerginlik yaşandı- Bir binanın üçüncü katına çıkarak intihar girişiminde bulunan iş yeri sahibi vatandaşlarca indirildi

Yeni Şafak
11:16 - 6/08/2016 Saturday
Güncelleme: 08:17 - 6/08/2016 Saturday
Diğer

Muş'ta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) ait arsada bulunan ve izinsiz yapıldığı gerekçesiyle yıkım kararı alınan bazı iş yerlerinin yıkımı, polisle iş yeri sahipleri arasında gerginlik yaşanmasına neden oldu.



AFAD'a ait arsada bulunan iş yerlerinin yıkılması için çıkarılan kararın ardından polis ekipleri bölgeye giderek tedbir aldı.



Belediye ekiplerinin yıkım için gittiği Zafer Mahallesi'nde bazı iş yeri sahipleri kendilerine tebligat yapılmadığını iddiasıyla polise tepki gösterdi.



Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.



İş yeri sahiplerinden Eyüp Gündoğdu ve kardeşi Oktay Gündoğdu tahliye etmeyeceklerini söyleyerek kendilerini iş yerine kilitledi.



Eşyalarını taşımak için kendilerine 10 gün süre verilmesini isteyen Eyüp Gündoğdu, yetkililerle yaptığı görüşmeden sonuç alamayınca çevredeki bir binanın üçüncü katına çıkarak intihar girişiminde bulundu.



Gündoğdu, çevredeki vatandaşlarca balkondan indirilirdi, iş yerindeki büro malzemeleri ise vatandaşların yardımıyla dışarı çıkarıldı.



Tahliyelerin ardından belediye ekipleri bazı iş yeri ve barakaları yıktı.


Gözyaşları içinde yıkımı izleyen Gündoğdu, kendilerine herhangi bir tebligat yapılmadığını iddia ederek, "Biz vatanımıza, milletimize bağlı insanlarız. Bizi mahkemeye versinler, mahkeme ne karar verirse buna uyarız. Ama herhangi bir tebligat yapılmadan ekmek teknemizi yıkmaları zulümdür." dedi.



#Muş
#AFAD
#Yıkım
8 years ago