|

Müzik Aletlerinde Midex Kalimba ve Ukulele Satışları Kırdı Geçirdi!

Orijinal müzik aletleri arasında yerini alan modellerden biri olarak bildiğimiz Ukulele ya da Kalimba enstrümanlarıyla beraber siz de harika, orijinal bir enstrüman tercih edebilirsiniz.

iLAN
12:37 - 11/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 12:43 - 11/03/2021 Perşembe
Diğer
yonka-muzik
yonka-muzik

Bir hobi edinmek adına tercih edebileceğiniz pek çok enstrüman gibi seçimlerinizi çok basit şekilde yapabileceğiniz müzik aletleri konusunda çeşitli enstrümanlarla beraber çok keyifli zamanlar geçirebilir, eğlenceli tınılarıyla beraber güzel bir ses çıkartarak melodik seslere alışık şekilde boş vakitlerinizde hobi amaçlı değerlendirebilir ya da bu alanda profesyonel bir eğilim göstererek de başarılı olabilirsiniz.

Günümüz şartları içerisinde masif kapak özellikleriyle ve gül ağacı klavye modelleriyle beraber birbirinden farklı niteliklerde hem bayanlar hem de erkekler için tercih edilebilir ukulele seçimleriyle beraber, çok keyifli bir çalgı niteliği taşıyan seçimleri de yapmış olabilirsiniz. Ukulele müzik aletlerini 4 tele sahip olmasıyla beraberinde hem kibar hem de eğlenceli bir müzik aleti gibi olması noktasında faydalı bir şekilde seçim yapılmış olur. Maun ağacından üretilmesiyle beraberinde birçok kişi tarafından da kaliteli markalar ön plana çıkarılarak, seçimleri de buna göre yapılabilmektedir.

Son derece küçük bir gitar modeline benzeyen çalgı aleti Ukulele çeşitleri, markadan markaya göre kalitesi de değişkenlik gösterir. 4 telli bu ukulele çeşitlerinde bariton, tenör, concept ve soprano ukulele modelleri bulunmaktadır. Hem boyu hem de ses tonuyla beraber değişkenlik gösterdiği özelliklerine bağlı biçimde
Türkiye’de son yıllarda satış rekorları kırmasıyla beraber hem marka olarak hem de model olarak oldukça dikkat çekmektedir.

Türkiye’de dikkat çeken Ukulele modelleri, genelde yapı itibariyle küçük bir gitara benzemesiyle beraber hem eşsiz ses çıkartılması hem de farklı markaların bu alanda kaliteli bir şekilde yatırım yaparak emek harcamasıyla beraber son derece başarılı çalışmaları ortaya koymasıyla bilinir. Soprano en küçükleridir. Soprano’nun boyu ortalama 53 cm olarak ölçülürken Concert ukulele modelleri 58 cm, Tenör ukulele modeller 66 cm ve Bariton ukuleleler ise en büyüğü olup 76 cm gibi boyları bulunur.

Telli Müzik Aleti Ukuleler

Birbirinden farklı telli müzik aletleri olsa da aralarında hem sempatik hem de oldukça güzel bir müzik aleti olarak bilinen ukulele türleri, enstrümanlar arasında her zaman dikkat çekmeyi başarır. Özelliklerine göre seçebileceğiniz hem ince ses hem de küçük gitar olması açısından bu türler, Ukulele modellerinde her zaman seçebileceğiniz türler arasında yerini alır.

Her geçen gün büyük ve geniş bir alanda da isteklerinize uygun şekilde tercih edeceğiniz şekilde sahnelerde müzik aletlerinden biri olarak bilinen Ukulele türleriyle beraber eşsiz bir müzik ziyafeti adına tercih edilmekte, kadın ve erkeklerin de öğrenmesi adına ülkemizde son yıllarda yoğun bir rağbetin yaşandığı durum ortaya çıkmaktadır.

Çeşitli renklerinden tutun da geniş seçeneklerde birbirinden arklı müzik türleriyle beraber seçebileceğiniz pek çok enstrüman türü bulunmaktadır. Eşsiz enstrüman modelleriyle beraber seçeceğiniz gibi, gitar ailesinde de müzik aleti olarak seçimlerinizi en iyi şekilde yapabilirsiniz. Küçük olmasıyla dikkat çeken Ukulele, gitarlar arasında en küçük müzik aleti olup toplamda 4 tane teli vardır. Hawaii adasından tüm dünyaya yapılan bu müzik aletinin yaygın olarak en çok kadınlar sonrasında da erkekler tarafında da rağbet gördüğü bilinir. Çalınacak müzik türlerine göre de eşsiz bir melodiye tanıklık etme konusunda en iyi biçimde telli müzik aletleri arasında da seçiminizi yapabilirsiniz.

Kalimba Nedir? Kimler Çalabilir?

Güney Afrika kültürüne ait olan ve burada doğan Kalimba, özel bir müzik enstrüman çeşitlerinden biridir. Günümüzde kademeli olarak metal parçaların yerleştirilmesiyle beraber bulunduğu konuma göre tahtadan çıkardığı sesle birlikte pek çok açıdan günümüzde merak edilen, çalmak için ilgi duyulan enstrümanlar arasında yerini alır.

Metal parçaların ahşap üzerinde konumlanmasıyla beraber bilinen Kalimba, günümüzde pek çok isimlerle beraber yaygın yörelerde kullanılır ve bilinir. En yaygın ikinci ismi ise Mbira olarak bilinmektedir.

Kalimba çalmak için özel bir yetenek gerekmemektedir. Herkes kullanabilir. Baş parmaklarınızla kullandığınız Kalimba çalmak için tüm parmaklarınız enstrümanın sağ ve sol yanını tutar, baş parmaklarınızla da çok basit şekilde çalabilirsiniz. Ortalama Kalimba enstrüman fiyatlarına baktığımızda 150 TL’den başlayan fiyatlarla siz de bu enstrümanın sahibi olabilirsiniz. Tabi ki markadan markaya göre değişkenlik gösteren modellerde ağaç türü ve yapısı, çeşidi, enstrüman büyüklüğü gibi faktörlerde etkilidir.

Genel anlamda marka konusunda
modelleri ile berabersiz de harikulade bir enstrümana sahip olabilirsiniz. Toplamda 17 tuştan oluşan bu enstrüman, kalın ses çıkartan tuşlar yerine daha çok tiz ses çıkarmasıyla bilinir, melodileri de yine tiz seslerde gezmektedir.
Kalimba Kolay Çalınıyor mu?

Eğer müzik konusunda tutkulu ve meraklı biriyseniz, müzik enstrüman ile aranız iyiyse veya çalma konusunda meraklıysanız gerçekten de kolay bir müzik enstrümanı olarak Kalimba ile tanışacaksınız. Bu konuda hem çalması kolay hem de taşıması basit şekilde enstrüman sahibi olabilir, şık bir yapısı sayesinde de merak edenlerin dikkatini çekeceği şekilde bu enstrümanın sahibi olabilirsiniz.

#Kalimba
#müzik
#Ukulele çeşitleri
3 yıl önce