|

Nevşehir'de okullar tatil mi? 10 Ocak Salı Nevşehir kar tatili var mı?

Nevşehir'de okullar tatil mi? Ülkemizi etkisi altına alan aşırı soğuk ve kar yağışlı havanın ardından öğrenciler okulların tatil edilip edilmediğini merak ediyor. Nevşehir'de de etkili olan kar yağışı ile tatil açıklamaları da yapıldı. İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
20:38 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:51 - 9/01/2017 Pazartesi
AA

Nevşehir'de merkeze bağlı köylerdeki okulları ile taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime yarın ara verildiği bildirildi.



Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının ardından kentte etkili olan soğuk hava ve yollardaki buzlanma nedeniyle il merkezine bağlı köylerdeki okullar ile taşımalı sistemle eğitim yapılan okullarda 10 Ocak Salı eğitime ara verildiği belirtildi.



Nevşehir'den kartpostallık görüntüler


Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışının ardından beyaza bürünen Nevşehir'de kartpostallık görüntüler oluştu.


Nevşehir'de önceki gün yağan yoğun kar yağışının ardından kent adeta beyaza bürünürken, bu anı ölümsüzleştirmek isteyen vatandaşlar ise fotoğraf makineleri ve cep telefonları ile bol bol fotoğraf çekti. Nevşehir il merkezinde bulunan Gülbahçe Parkı'nın yanı sıra tarihi Kurşunlu Camii ve kentin çeşitli yerlerinde karlar, kartpostallık görüntüler meydana getirdi.



Meteorolojiden 5 il için kuvvetli buzlanma ve don uyarısı


Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir'de kuvvetli buzlanma ile don olayı bekleniyor.



Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir'de kuvvetli buzlanma ve don etkili olacak.



Buzlanma ve don olayı saat 18.00'de başlayacak, yarın saat 09.00'a kadar devam edecek. Ulaşımda aksama başta olmak üzere oluşabilecek risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Mersin, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın doğu, Ağrı'nın batı ilçeleri ve Güney Ege kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ve Trabzon çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Osmaniye, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Tokat ve Adıyaman çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının; İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), Batı Akdeniz kıyılarında gece saatlerinde fırtına şeklinde (60-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Osmaniye, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Tokat ve Adıyaman'da yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.




#eğitime kar engeli
#Nevşehir
#Okullar tatil mi
#kar tatili
#Nevşehir'de okullar tatil mi
7 yıl önce