|

Niğde Referandum Sonuçları YSK Niğde Seçim Sonucu

Niğde 16 Nisan Referandum Niğde seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Niğde ilinde evet mi hayır mı çıktı? Niğde Referandum seçim sonuçları Yenişafak Niğde seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Niğde referandum sonuçları
Niğde referandum sonuçları

Referandum Sonuçları, 16 Nisan 2017 günü Niğde ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Niğde referandum sonuçları da sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Niğde ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Niğde Cumhurbaşkanlığı sistemi için Niğde ne diyor? İşte tüm detaylarıyla Niğde 16 Nisan 2017 Referandum Seçim sonuçları sayfamız!

Niğde, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinin güneydoğusunda ve Kapadokya bölgesinde yer alan merkezi Niğde kenti olan idari birimdir. Rakımı 1.229 m olan Niğde ilinin 2016 nüfusu 346.114’tür. Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Konya illerine komşu olan Niğde, güneyde Bolkar Dağları ile Mersin ilinden, güneydoğu ve doğudan Aladağlar’ın oluşturduğu doğal sınırlar ile de Adana ilinden ayrılır. Çamardı ve Ulukışla ilçeleri Akdeniz bölgesinde kalmaktadır.

Termal kaynakları, ören yerleri, zengin tarihi dokusu, doğal güzellikleri, dağ ve kış turizm olanakları kenti turizm merkezi yapan önemli unsurlardır.

Halkın esas geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Elma ağacı sayısında Niğde ili ülke sıralamasında ilk sırada yer alır. Ülke genelinde patates üretiminin ise % 25’lik bölümü bu ilde üretilir. Ancak Niğde Merkez Organize Sanayi, Bor Deri Organize Sanayi, halı fabrikası ve diğer küçük sanayi kolları Niğde halkı için önemli istihdam alanlarıdır. Geleneksel el sanatları bakımından Niğde önemli bir ildir. Niğde ilinde üretilen halılar dünyanın birçok ülkesinde müşteri bulmaktadır.

#Niğde Seçim sonuçları
#Niğde seçim 2017
#referandum Niğde 2017
#referandum seçim sonuçları Niğde
#Niğde referandum sonuçları
#Niğde evet hayır oranı
7 yıl önce