|

Niğde’de 2 bin 500 fidan dağıtıldı! Niğde haberleri

Niğde haberleri: Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, Ormancılık Günü başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında vatandaşların toprakla buluşturmaları amacıyla 2 bin 500 fidan dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yeni Şafak
15:26 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:47 - 24/03/2017 Cuma
IHA
Niğde’de 2 bin 500 fidan dağıtıldı
Niğde’de 2 bin 500 fidan dağıtıldı

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında etkinlikler düzenlendiğine vurgu yapan Özdemir, Niğde'de de 2 Bin 500 vatandaşa fidan dikimi ile Orman Günü'nü vatandaşlarla paylaştıklarını belirtti.


Özdemir, Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği Eylem Planı kapsamında İlimizde 2008-2012 yılları arasında 200 Bin Dekar programa karşılık 216 Bin 080 dekarlık alanda gerçekleşme sağlanarak seferberlik çalışmalarında % 108'lik bir gerçekleşmeye imza atıldığın, bu kapsamda toplam 26 Milyon adet fidanın toprakla buluşturulduğunu bildirdi.


Dikilen fidanların yöre ve iklimine uygun Karaçam, Sarıçam, Sedir, Ardıç türlerinin yanında yöre halkına gelir sağlayacak Badem, Mahlep, Kuşburnu, Ahlat ve Alıç gibi türlerden oluştuğuna işaret eden Özdemir; “2017 Yılında da 26 Bin dekar alanda ağaçlandırma ve erozyonla mücadele çalışması yapılacak olup toplamda 1 Milyon 800 Bin adet fidan toprakla buluşturulacaktır." dedi.


Dünya nüfusunun hızla artması, küresel ekonominin dünya üzerinde genişlemesi sonucu tabii kaynaklar üzerindeki baskıların her gün biraz daha arttığında işaret eden Özdemir, insanların aşırı tüketim hırsı sonucu, çevre temel göstermelerinin giderek daha da bozulduğuna dikkati çekti.


Özdemir; Ormanlar azalmakta, su seviyeleri düşmekte, toprak erozyonla kaybolmakta, sulak alanlar ortadan kalkmakta, meralar bozulmakta, nehirler kurumakta, ortalama ısı yükselmekte, bitki ve hayvan türlerinin nesli tükenmektedir. Sürekli gelişen ve genişleyen küresel ekonomi, önlem alınmaz ise kendi yaşam-destek sistemi olan yerkürenin ekosistemini yok edecektir. Bu nedenledir ki, düzenlenen etkinliklerin önemi çok büyüktür. Yeni Gün anlamına gelen Nevruz adını taşıyan Bahar Bayramı, güneşli günler ve kuş sesleri getirerek bizleri canlandırır, mutlu eder. Kuzey Yarımkürede ilkbaharın başlangıcı sayılan 21 Mart tarihi, aynı zamanda Dünya Ormancılık Günü olarak kutlanmaktadır. 2017 Yılında da 26 Bin dekar alanda ağaçlandırma ve erozyonla mücadele çalışması yapılacak olup toplamda 1 Milyon 800 Bin adet fidan toprakla buluşturulacak.''diye konuştu.

#Niğde
#2 bin 500 fidan
#Ormancılık Günü
7 yıl önce