|

Okullar ne zaman açılacak? 2016-2017 Eğitim yılı ne zaman başlıyor?

Okullar ne zaman açılacak? Öğrencilerin merak ettiği bu sorunun yanıtını haberimizden görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yayınlanmış olan 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı takvimini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Milyonlarca öğrenci okulların açılacağı günü bekliyor. Tatilin artık son günlerine girildi. İşte Okulların açılacağı ve 2016-2017 Eğitim yılının başlayacağı tarih.

Yeni Şafak
23:47 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:12 - 24/08/2016 Çarşamba
Diğer
Okullar ne zaman açılacak?
2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı

ne zaman başlıyor? Öğrenciler ve veliler bu sorunun yanıtını merak ediyor. Sizler için hazırladığımız bu haberden MEB'in yayınlamış olduğu 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı takvimini görebilirsiniz. Yaz tatilini geride bırakmaya hazırlanan öğrenciler okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. MEB'in yaptığı son açıklamalara göre, Okullar bu yıl 19 Eylül 2016 tarihinde açılacak. İşte resmi açıklamalar.



Okullar ne zaman açılacak?


2016-2017 eğitim öğretim yılı, 19 Eylül 2016´da başlayacak

, 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Hazırlanan 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak.



2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.



2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak.



Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5´inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.



İşte MEB'in açıklaması



Bugün bazı basın yayın organlarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik spekülatif haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.



Bakanlığımızca daha önce eğitim öğretim yılı çalışma takviminde açıklandığı gibi eğitim öğretim yılı 19.09.2016 tarihinde başlayacaktır.



Bakanlığımızla ilgili her türlü resmi açıklama, duyuru ve haber Müşavirliğimizce yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz.



Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



ÖĞRETMENLERİN 2016 YILI YAZ TATİLİ AİLE BİRLİĞİ, SAĞLIK, CAN GÜVENLİĞİ MAZERETLERİ VE ENGELLİLİK DURUMU İLE DİĞER NEDENLERE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA



Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin başvuru süresi 19 Ağustos 2016 Cuma günü saat 17.00'a kadar uzatılmıştır.



Bu kapsamda başvuru yapacak öğretmenlerimiz başvurularını 19 Ağustos 2016 Cuma günü saat 17.00'a kadar yapabileceklerdir.



Vali Şahin, bilim kampındaki öğrencileri ziyaret etti


İstanbul Valisi Vasip Şahin, valilik olarak amaçlarının gençleri geleceği iyi hazırlamak olduğunu söyledi.



Vali Şahin, İstanbul'un 6 ilçesindeki 20 pilot okuldan seçilerek "Mavi Kuşak Yaz Bilim Kampı'na" alınan üstün yetenekli öğrencileri ziyaret etti. Şahin, kamp kapsamında Şile'deki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören 50 öğrenciyle yaklaşık bir saat görüştü.



Burada öğrencilere hitap eden Şahin, okullardaki başarı sıralamasında belli bir derecenin üstünde olan öğrencilerle buluşmanın keyifli olduğunu söyledi.



Şahin, programa bir yıldır emek verildiğini aktararak, "Bunun hazırlanması, öğrenci seçimlerinin yapılması, konuların tespit edilmesi, hep büyük bir titizlikle yürütüldü. Sizlere en iyi programı sunmak üzere, arkadaşlarımız ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı." dedi.



Kampa katılan öğrencilerin, öğrenme, dinlenme, eğlenme ve birbiriyle yeni dostluklar kurma fırsatı yakaladığını belirten Şahin, "Burada değişik konularda sizlere bilgiler veriliyor. Yabancı dilden, matematik, fen ve sosyal bilimler ile kişisel gelişim konusuna kadar sizlere bilgiler aktarılıyor. Sizlere birer anahtar verilmiş oldu. Siz bu anahtarla birçok kapıyı açacak ve merakınızı gidereceksiniz. O merakınızı giderme size yeni kapılar açılacak" diye konuştu.



- "Gençlerden ümitliyiz"


Şahin, valilik olarak amaçlarının gençleri geleceğe iyi hazırlamak olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Bir millet olarak zaman zaman içine düçar olduğumuz sıkıntılar ve oyunlarla karşılaştığımızda yerli olmayı, milli olmayı, milli benliğin, meşruluğun oluşturulmasını, inşallah burada daha fazla fark etmiş olursunuz. Biz siz gençlerden ümitliyiz. İnşallah bir müddet sonra ülkenin sorumluluğu zaten sizlerin sırtında olacak. O zaman, sorumlulukları almaya hazır, bilgiyle donanmış, vatanına, milletine, bayrağına bağlı, ülkesine sadık, anne ve babalarına hayırlı birer genç, birer yetişkin ve yarın iyi birer aile reisi olarak bu ülkeye hizmet edeceksiniz. Sizlerden bu anlamda çok şey bekliyoruz. Bu ülke ve aileleriniz sizlerden çok şey bekliyor."



- "Bir tek insan dünyayı değiştirebilir"


Şahin, 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmanın, gençlerin diriliği ve şuurlanması ile amaca kilitlenmesiyle gerçekleşeceğine işaret ederek, gençleri önemsediklerini kaydetti.



Her insanın başlı başına bir sermaye olduğunu dile getiren Şahin, "Bir tek insan dünyayı değiştirebiliyor. O bir tek insan, her biriniz olabilirsiniz. Onun için birbirinizle güvenin, dayanın. Birbirinizle irtibatınızı kesmeyin. Bugünden itibaren bu ülkenin geleceğine hizmet etme hedefinde buluşun, birbirinizle o anlamda yol arkadaşı olun. Bu ülke sadece bizim milletimiz için diri ve ayakta kalmak zorunda ve sorumluluğunda değil. Aynı zamanda gönül coğrafyamızın ayakta kalması, onların huzurlu, müreffeh inşası için de ayakta kalmak zorunda. Yani biz sadece, bizden sorumlu değiliz. Aynı zamanda gönül coğrafyamızdan da sorumluyuz. Onun için kendimiz için çalıştığımızdan daha fazlasını, onları da düşünerek çalışmak zorundayız. Bu bilinçle, bu şuurla burada bulunduğunuzu ve hazırlandığınızı biliyorum. İnşallah bundan sonra da aynı şuur ve heyecanla bu ülkeye hizmet etmeye devam ederseniz." ifadelerini kullandı.



Şahin, gençlerin hangi alanda olursa olsun, ülkesi için çok şey yapabileceğinin altını çizerek, her sektörü, her çalışma alanını, dengeli bir şekilde iyi ve yetişmiş insanlara teslim etmeleri gerektiğini belirtti.



Konuşmanın ardından Vali Şahin, öğrencilerin sorunlarını da cevapladı.



Gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Şahin, Şile Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde incelemelerde bulundu ve yerel yöneticilerle görüşmeler yaptı.



Okullar ne zaman açılacak?

Öğrencilerin merak ettiği bu sorunun yanıtını haberimizden görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yayınlanmış olan 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı takvimini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Milyonlarca öğrenci okulların açılacağı günü bekliyor. Tatilin artık son günlerine girildi. İşte Okulların açılacağı ve 2016-2017 Eğitim yılının başlayacağı tarih.

#Okullar ne zaman açılacak
#MEB 2016-2017 Eğitim takvimi
#Yaz tatili ne zaman bitecek
8 yıl önce