|

Okullar ne zaman kapanacak? Takdir Teşekkür hesaplama!

Okullar ne zaman kapanacak? Takdir teşekkür hesaplama işlemleri haberimizde. 4,5,6,7 ve 9,10,11,12. sınıf öğrencileri 9 Haziran cuma günü son ders zilinin çalmasıyla karneyle beraber takdir teşekkür belgelerini alacaklar. Alacakları belgeleri önceden öğrenmek isteyen öğrenciler takdir teşekkür belgesi sorgulama robotlarından karne notlarını girerek hesaplama yapmaya çalışıyorlar.

Yeni Şafak
14:08 - 7/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:17 - 7/06/2017 Çarşamba
Diğer
Takdir Teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılacak? Okullar ne zaman kapanacak? sorularının detaylarını haberimizde okuyabilirsiniz.
Takdir Teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılacak? Okullar ne zaman kapanacak? sorularının detaylarını haberimizde okuyabilirsiniz.

Takdir Teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılacak? Okullar ne zaman kapanacak? sorularının detaylarını haberimizde okuyabilirsiniz.

Okullar ne zaman kapanacak?

Okullar ne zaman kapanacak sorusunun yanıtı, Milli Eğitim Bakanlığı iş takvimi üzerinden verildi. Buna göre okullarda 9 Haziran Cuma gün son ders zili çalınacak.

Okullar ne zaman açılacak?

Gelecek sezon ise MEB'e bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2017-2018 eğitim öğretim yılı, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek.

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

Takdir Teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer alan bilgilere göre;Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesiile ödüllendirir.Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere ise okulun iftihar listesinde yer verilir.Bir dersin dönem puanı sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. İşletmelerde beceri eğitiminde dönem puanı, işletmedeki eğitim süresince öğretmen, usta öğretici veya eğitici personel tarafından temrin, proje, iş, deney ve hizmet değerlendirmesinden verilen puanlar, varsa telafi eğitimi süresince okulda temrin, proje, iş ve hizmetlerden aldıkları puanlar ve alanıyla ilgili yarışmalarda alınan ve işletmeye bildirilen puanların aritmetik ortalamasıdır. Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.

#Takdir Teşekkür hesaplama
#Takdir belgesi
#Teşekkür belgesi
7 yıl önce