|

Okullar tatil mi? İstanbul, Ankara kar tatili açıklamaları

Okullar tatil mi? İstanbul ve Ankara'da kar tatili var mı? İşte merak edilen bu soruların yanıtını haberimizden bulabilirsiniz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre bir çok ilde kar yağışı bekleniyor. İstanbul ve Ankara'da ise kar tatili ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Sizler için son gelişmeleri ve okullar tatil mi sorularının yanıtını paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
23:04 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:25 - 28/12/2016 Çarşamba
Diğer
Okullar tatil mi?

İstanbul ve Ankara'da okullar yarın tatil mi? Özellikle öğrenciler tarafından merak edilen bu sorunun yanıtını buradan görebilirsiniz. Kar yağışı yurt genelinde etkili olmaya başladı. Yapılan son dakika açıklamalarına göre, Ankara il genelinde yarın (29 Aralık Perşembe) okullar 1 gün tatil edildi. İstanbul'da ise kar yağışı başlamadı. Yapılan ve yapılacak olan tüm resmi açıklamaları yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz.



Ankara'da kar tatili


Ankara'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi.



Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının devam ettiği belirtilerek, "Yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle ilimiz genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında 29.12.2016 Perşembe günü, bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.



Açıklamada, kamuda görevli hamile ve engelli çalışanların da yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.



İstanbul'da okullar tatil mi?


Ankara'da okulların tatil edilmesinin ardından İstanbul'da da tatil olup olmadığı merak edilmeye başlandı. İstanbul için henüz kar tatili açıklaması yapılmadı. Kar yağışının başlaması ve yoğunluk durumuna göre, Valilikten açıklamalar önümüzdeki saatlerde yapılabilir.







Meteorolojiden kar uyarısı


Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce ve Karabük'te etkisini artıracak yağışların şehir merkezlerinde bu gece genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek rakımdaki ilçeler ile Bilecik, Bolu ve Karabük çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması tahmin ediliyor.



Yağışların, yarın öğle saatlerinden itibaren il merkezlerinde de kar yağışına dönmesi ve cuma günü sabah saatlerine kadar yer yer yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği öngörülüyor.



Kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte zaman zaman tipi şeklinde etkisini devam ettirmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.



Ankara'da Bugün Akşam ve Gece Saatlerinde Kuvvetli ve yer yer Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor!



Ankara'da bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracak kar yağışının gece boyunca devam edeceği ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Ankara şehir merkezinde yükseltiye bağlı olarak 5-10 cm, kırsal kesimlerde ve yüksek bölgelerde 10-20 cm kar örtüsü yüksekliği oluşturması bekleniyor. Vatandaşların ve ilgililerin ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.




#Ankara
#İstanbul
#Kar yağışı
#Kar tatili
#Okullar tatil mi
#Ankara Valiliği
#İstanbul Valiliği
7 yıl önce
default-profile-img