|

Olcay Kılavuz kimdir? MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ne dedi?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un, "Selahattin Demirtaş bir teröristtir" sözü üzerine komisyonda tartışma çıktı. Yaşanan olayın ardından MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un kim olduğu merak ediliyor. Olcay Kılavuz kimdir, kaç yaşındadir? Olcay Kılavuz hangi ilin milletvekilidir? İşte Olcay Kılvuz hakkında merak edilenler.

22:08 - 22/11/2021 Pazartesi
Güncelleme: 22:18 - 22/11/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
olcay kılavuz
olcay kılavuz

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeler sırasında MHP ve HDP milletvekilleri arasında tartışma çıktı. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un "Selahattin Demirtaş bir teröristtir" sözlerine HDP Şırnak vekili Hüseyin Kaçmaz tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine AK Parti milletvekilleri araya girerken, Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz da oturuma ara verdi. Tartışma verilen arada da devam etti. Gelişmenin ardından Olcay Kılavuz'un hayatı hakkında detaylar merak ediliyor...

"VATANIN BEKÇİLERİ KÜRT VATANDAŞLARIMIZDIR"

MHP milletvekilleri geçtiğimiz günlerde 'Adım Adım 2023 İl İl Anadolu' programı kapsamında geldikleri Şırnak'ta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmişti.

Burada konuşan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, "HDP, Kürt kardeşlerimizin asla temsilcisi değildir. Bunu yürekten söylüyorum ama Kürt kardeşlerimiz bu bölgenin gerçek sahipleridir. Vatanın bekçileri, Kürt vatandaşlarımızdır" açıklamasında bulunmuştu.

Terörü ve destekçilerini lanetleyen Kılavuz, "HDP ancak ve ancak bebek katillerinin, insan azmanlarının, insanımızın kanını döken zalimlerin ve hainlerin yol arkadaşıdır. İYİ Parti milletvekili, sözde grup başkanvekili, şehitlerimizin analarının gözünü yaşarttı, uykularını kaçırttı. Canlarını acıttı. Allah'a yemin olsun, bu millete yemin olsun; biz de Lütfü Türkkan'ın uykularını kaçıracağız. Yaptığının bedelini ödeteceğiz. Çünkü şehitlerimiz, bizim namusumuzdur, onurumuzdur, başımızın tacıdır. Anaları anamızdır, bacıları bacımızdır. Emanetleri namusumuzdur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuşmuştu.

OLCAY KILAVUZ KİMDİR?

Olcay Kılavuz, 18 Ekim 1985 Niğde ilinin Çiftlik ilçesinin Azatlı kasabasında doğmuştur. İlk ve orta öğretimini Niğde’de tamamlayan Olcay Kılavuz, Faik Şahenk Anadolu Teknik Lisesi’nden mezuniyetinin ardından Niğde Meslek Yüksek Okulu İnşaat bölümünden mezun oldu. Niğde Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği bölümünde de 2015 yılında mezun olmuştur ve Spor Bilimleri alanında Yüksek Lisans eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Ülkü Ocakları teşkilatları içerisinde aktif vazifelerinden sonra 2006-2010 yılları arasında Niğde Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan Olcay Kılavuz, 2010 yılında Üniversitelerden ve Orta öğretimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2011 yılında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na atanan Olcay Kılavuz, 10 Mayıs 2012’den itibaren Ülkü Ocakları Genel Başkan vekilliğini yürütmeye başladı. 9 Aralık 2012 itibariyle Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı’na atandı. Halen Genel Başkanlık vazifesini devam ettirmektedir. Ayrıca Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Olcay Kılavuz aktif görevine devam ederken Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli tarafından 24 Haziran 2018 seçimleri için Oktay Kılavuz'u Mersin'den 1. sıra milletvekili adayı gösterilmiştir. Oktay Kılavuz 24 Haziran seçimlerinden Meclis'e girdi.

#olcay kılavuz
#olcay kılavuz kimdir
#mhp olcay kılavuz
#olcay kılavuz ne dedi
#olcay kılavuz hdp
2 yıl önce