|

Ölüm aylığı ne kadar? Ölüm aylığı kimler alabilir?

Ölüm aylığı için gereken şartlar belgeler! Ölüm aylığı ne kadar? Ölüm sigortasından sağlanan haklar ve yararlanma şartları nelerdir? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık. Ölüm aylığı bağlanması, hesaplaması, ölüm aylığının hak sahiplerine paylaştırılması ve ölüm aylığından yararlanma şartlarını SGK'nın resmi web adresi sgk.gov.tr adresinden sizler için derledik.

Yeni Şafak
14:14 - 30/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:27 - 30/11/2016 Çarşamba
Diğer

Ölüm aylığı ne kadar? Ölüm aylığı bağlanması başvurusunda istenecek belgeler ve şartlar nelerdir? Ölüm aylığı hesaplama nasıl yapılır? sorularının yanıtını sizlerle paylaştık. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi web adresinden konuyla ilgili yayınlanan detayları bu yazımızda sizler için derledik. İşte ölüm aylığı ve diğer tüm detayları...



Ölüm aylığı başvurusu ve istenecek belgeler:


Madde 61 – (1) Ölüm aylığı bağlanabilmesi için, hak sahiplerinin örneği Kurumca hazırlanacak tahsis talep dilekçesini doğrudan Kuruma vermesi veya posta yoluyla ya da elektronik ortamda göndermesi şarttır.


(2) Tahsis talep dilekçesine;


a) 15 yaşından küçük çocuklar hariç olmak üzere bir adet belgelik fotoğraf,


b) Malûl çocuklar için sağlık kurulu raporu, c) Hak sahibi anne ve babalar için Kurumca çıkarılacak tebliğde belirtilen belgeler, eklenir.


(3) Malûl çocukların çalışma gücündeki kayıp oranlarının tespitinde ve bunların Kurum Sağlık Kurulu kararlarına karşı itiraz başvurularının sonuçlandırılmasında, bu Yönetmeliğin 50 nci Maddesinin birinci fıkrası ve 52 nci Maddesi hükümleri uygulanır. Ölüm aylığının başlangıcı ve kesilmesi


Madde 62 – (1) Ölüm sigortasından sigortalının hak sahiplerine bağlanacak aylıklar;


a) Sigortalının ölüm tarihini,


b) Hak sahibi olma niteliğinin ölüm tarihinden sonra kazanılması hâlinde, bu niteliğin kazanıldığı tarihi,


c) Ölüm aylığının kesilmesine yol açan sebebin ortadan kalkması hâlinde, talep tarihini, takip eden ay başından itibaren başlatılır. Ancak, Kanunun 4 üncü Maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında geçen hizmetlerle birlikte Kanunun 4 üncü Maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamındaki sigortalıların hak sahiplerine aylık bağlanacağı durumlarda, Kanunun 4 üncü Maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında geçen hizmetler, prim ve prime ilişkin her türlü borçların ödendiği tarih itibarıyla geçerli sayılır ve aylık bu tarihi takip eden aybaşından itibaren başlar.




#Ölüm aylığı
#Ölüm aylığı ne kadar
#Ölüm aylığı şartları
7 yıl önce