|

Ordu'da şiddetli yağış! 5 günlük Ordu hava durumu

Ordu'nun Altınordu ve Perşembe ilçelerinde sağanak nedeniyle 104 konut ve iş yerini su bastığı bildirildi. İşte 5 günlük Ordu hava durumu...

Yeni Şafak
15:36 - 14/07/2018 Saturday
Güncelleme: 15:41 - 14/07/2018 Saturday
AA
5 günlük Ordu hava durumu haberimizde.
5 günlük Ordu hava durumu haberimizde.

5 günlük Ordu hava durumu haberimizde. Ordu'nun Altınordu ve Perşembe ilçelerinde sağanak nedeniyle 104 konut ve iş yerini su bastığı bildirildi.

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde aşırı yağış meydana geldiği belirtildi.

Yağış sonucu Altınordu ile Perşembe ilçesi Medreseönü Mahallesi'nde 104 konut ve iş yerinde su baskını olayı yaşandığı aktarılan açıklamada, "Su baskını olaylarına, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekiplerince anında müdahaleler yapılmıştır. Motopomp, dalgıç pompa, vidanjör, çeşitli iş makineleri ve personellerle hasar giderme çalışmaları devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Su baskınından genellikle bodrum katlarının etkilendiği, maddi hasar meydana geldiği vurgulanan açıklamada, su taşkınları ve su baskını nedeniyle herhangi bir yaralanma olayı veya can kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

Açıklamada, konut ve iş yerlerinde meydana gelen su baskını nedeniyle Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP-ORDU) kapsamında ilgili Zarar Tespit Hizmet Grubu Operasyon Planı devreye sokulduğu ve zarar tespit çalışmalarının başlatıldığına işaret edildi.

Meteorolojik uyarıların devam etmesinden dolayı ekiplerin, teyakkuz halinde hazır bekletildiği belirtilen açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğine dikkat çekildi.

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Rize ve Artvin çevrelerinde, gece saatlerinde Ordu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

#Ordu hava durumu
#hava durumu
#5 günlük Ordu hava durumu
#5 günlük hava durumu
6 years ago
default-profile-img