|

Osmaneli TOKİ konut ve iş yeri projesi

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'in girişimleriyle İstanbul Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile bir süredir devam eden bir dizi görüşmeler neticesinde Osmaneli'nin merkezine yeni bir soluk getirecek konut ve ticaret projesinde imzalar atıldı.

Yeni Şafak
17:07 - 15/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:09 - 15/02/2017 Çarşamba
Diğer
Osmaneli TOKİ konut ve iş yeri projesinde imzalar atıldı.
Osmaneli TOKİ konut ve iş yeri projesinde imzalar atıldı.

İmzaların atılmasıyla proje kesin bir şekilde hayata geçti. Osmaneli'nin merkezine yapılacak 1 kat iş yeri, 6 kat 96 konut olmak üzere toplam 7 kattan ve üç bloktan oluşan proje TOKİ tarafından onaylandı. Onaylanan proje, Osmaneli'nin merkezinde Ziraat Bankası yanından başlayarak mevcut düğün salonunu da içine alacak, yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik alan üzerinde Geleneksel Osmaneli Evleri ve Rüstem Paşa Camii mimarisine uygun olarak inşa edilecek. Yapılması onaylanan konut ve iş yeri projesi TOKİ proje ofisince hazırlandı. Yaklaşık üç ay sonra TOKİ, Osmaneli'nde inşaata başlayacak. Konut ve işyerleri için başvurular ise kesin maliyetler belirlendikten sonra başlayacak.



"Belediye olarak konutların satışında TOKİ'ye destek vereceğiz"


Osmaneli TOKİ Konut ve İşyeri Projesi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Münür Şahin, “Osmaneli ilçemizde 96 daire ve işyerinden oluşacak TOKİ konutları ile ilgili imzayı geçtiğimiz hafta içerisinde atarak, projeyi kesinleştirdik. Her projede olduğu gibi TOKİ konutları projesinde de izlenecek belirli bir süreç var. İlk önce konutların ihalesi yapılacak. Değerlendirme aşamasından sonra ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi olacak. Yaklaşık üç ay sürecek olan bu süreçten sonra inşaatlara başlanacaktır. Bu süreç sonunda TOKİ Osmaneli ilçemizde yapacağı dairelerin ve konutların maliyetlerini belirleyecektir. Maliyetler belli olduktan sonra TOKİ konutlarının ve işyerlerinin satışlarına başlayacaktır. Belediye olarak TOKİ'nin yapmış olduğu konutların satışında TOKİ idaresine destek vereceğiz. Ziraat Bankası ve düğün salonunu kapsayan yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik alanda konutların yanı sıra bir de çarşı oluşacaktır. Konutlar mimarisi ile son yıllarda Turizmde öne çıkmayı hedefleyen Osmaneli ilçemize büyük değer katacaktır. Mimari olarak da Osmaneli konakları ile uyum sağlayacak bir projeyi ortaya çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

#TOKİ
#Osmaneli
#TOKİ konutları
7 yıl önce