|

ÖSYM aday işlemleri sistemi giriş- LYS başvuruları

ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yapmak ve LYS başvurularını gerçekleştirmek için haberimizden faydalanabilirsiniz. ÖSYM tarafından alınmaya başlanan LYS sınavları başvuruları hakkındaki detaylı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. İşte ÖSYM aday işlemleri sistemi giriş sayfası ve tüm detaylar.

Yeni Şafak
22:10 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 22:21 - 4/04/2017 Salı
Diğer
​ÖSYM aday işlemleri sistemi giriş- LYS başvuruları
​ÖSYM aday işlemleri sistemi giriş- LYS başvuruları

ÖSYM aday işlemleri sistemi girişi yapmak için hemen tıkla. LYS başvuruları bugün başladı. Binlerce aday Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvurularını tamamlamaya çalışıyor. 5 bölümde yapılacak olan LYS sınavları için başvurularınızı ÖSYM Aday işlemleri sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

2017 Lisans Yerleştirme Sınavları (2017-LYS) Başvuruları
2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında Merkezimiz tarafından yapılan 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru yapabileceklerdir.

LYS’ler 81 il merkezi ile Lefkoşa’ya ek olarak; Ek’te yer alan ilçeler (LYS’ lerin 81 il merkezi ve Lefkoşa’ya ek olarak yapılacağı ilçe sınav merkezleri listesi)

birden fazla oturumda yapılabilecektir.

Başvuru tarihleri ve ödeme işlemleri:

LYS’lere girme hakkı kazanan adaylardan, LYS’lere başvuru yapmak isteyenlerin, 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında LYS başvurularını yapmaları gerekmektedir. LYS başvuruları ile sınav ücreti bilgileri ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 18 Nisan 2017 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 18 Nisan 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.


LYS’lerde sınav yapılacak alanlar:
Matematik Sınavı (LYS-1)

11 Haziran 2017 (Pazar) , saat 10.00

Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2)

17 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 10.00

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3)

18 Haziran 2017 (Pazar) , saat 10.00

Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4)

10 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 10.00

Yabancı Dil Sınavı (LYS-5)

17 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 14.30

DİKKAT!
Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra; saat 14.30’da başlayan sınavlarda saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

2017-LYS’ler de kısa cevaplı sorular da yer alacak olup kısa cevaplı sorular; cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kâğıdına yazılan ve/veya kodlanan sorulardır.
Bilgi güncelleme:
ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu değildir. Adaylar, başvuru işlemlerini yaptıktan sonra sınava ilişkin bilgilerini (sınav merkezi tercihi vb.), başvuru süresi içinde(4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında) ÖSYM’nin
İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile değiştirebileceklerdir. Başvuru süresi tamamlandıktan sonra bu bilgilerde değişiklik yapılamaz. Merkezimize gönderilen değişiklik/düzeltme taleplerini içerir dilekçeler işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz.

Ek’te yer alan 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, LYS’lere ilişkin tüm ilke ve kuralları, başvuru işlemi aşamalarını kapsamakta olup adaylar, başvuru yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatle incelemelidir.

2017-LYS adaylarına başarı dileklerimizle ve saygıyla duyurulur.
İNTERNET ERİŞİM ŞİFRESİ BİLGİSİ
Başvuru işlemi sonrası Aday İşlemleri Sistemine ilk kez dâhil olan veya bir başvuru merkezinde sınav başvurusu esnasında internet erişim şifresi talebinde bulunan adaylara ücretsiz olarak geçici şifre verilmektedir. Şifre geri dönüşümsüz ve kriptolu olarak sistemde tutulmaktadır. İlgili adaydan başkasının şifreyi bilmesi, görmesi ve edinmesi mümkün değildir. Bu nedenle şifre kullanılarak yapılan tüm işlemlerin sorumluluğu adaya aittir. Şifre ile adaylar, ÖSYM'nin
ve
adreslerini kullanarak sınav başvurusu yapma, tercih bildirme, başvuru ve tercih bilgilerinde değişiklik yapma, sınava giriş belgesi edinme, sınav ve yerleştirme sonuçlarını edinme vb. işlemlerini yapabilirler. Şifre, hem bu sınavın bütün aşamalarında hem de adayın sonraki yıllarda ÖSYM ile ilgili elektronik ortamda yapacağı bütün işlemlerde gerekli olacağından aday tarafından özenle korunmalı ve kesinlikle kimseyle paylaşılmamalıdır. İnternet erişim şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM'nin
internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden “Şifremi Unuttum" alanına girmeleri, burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir. Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır. Nüfus cüzdanında adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Tutuklu/hükümlü olması nedeniyle bizzat ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine gidemeyecek olan adaylara, bulundukları cezaevi müdürlükleri tarafından şifre verilebilecektir. Zorunlu askerlik görevini yapmakta olduğu için bizzat ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine gidemeyecek olan adaylara ise askeri birlik komutanlarının resmi yazı ile ÖSYM'ye müracaat etmesi halinde, adayın ismine düzenlenmiş kapalı zarf içinde adaya iletilmek üzere şifre verilebilecektir. Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemez.
#ÖSYM
#LYS
#ÖSYM aday işlemleri sistemi
#ÖSYM giriş
#LYS başvuruları
#LYS sınavları
7 yıl önce