|

KPSS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

ÖSYM tarafından 18 Eylül'de gerçekleştirilen KPSS lisans, 3 Kasım'da açıklanan KPSS ön lisans sınavının ardından 6 Kasım'da yapılan ortaöğretim sınav sonuçları da açıklandı. Sonuçların açkılanmasıyla birlikte de KPSS tercih işlemleri gündeme geldi. ÖSYM tarafından KPSS branş sıralamaları açıklandı. KPSS branş sıralamaları adayların tercihlerinde yol gösterici olacak. Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına yerleştirme işlemlerinde KPSS puanları göz önünde bulundurulacak. KPSS tercih kılavuzunun Aralık ayında yayımlanması bekleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı için KPSS-2022/10 tercih kılavuzu yayınlandı. Peki KPSS tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM 2022 KPSS memur alımı tercihleri nasıl yapılacak? İşte detaylar.

09:08 - 8/12/2022 Perşembe
Yeni Şafak
KPSS tercihleri ne zaman 2022 başlayacak? KPSS lisans, önlisans, ortaöğretim tercih tarihleri
KPSS tercihleri ne zaman 2022 başlayacak? KPSS lisans, önlisans, ortaöğretim tercih tarihleri
2022 KPSS sonuçlar
ının açıklanması ardından adaylar branş sıralamaları için heyecanlı bekleyişteydi. ÖSYM tarafından başarı sıralaması yayınlandı. KPSS branş bazında sıralamalarla memur adayları bireysel puanlarıyla diğer adayların puanlarını kıyaslayabilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (
ÖSYM
) internet sitesinde yer alan duyuru şu şekilde; 2022 Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin
internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans tercihlerinin ne zaman başlayacağı, sınav sonuçlarını öğrenen adaylar tarafından yakından takip ediliyor. 3 Kasım tarihinde açıklanan KPSS ön lisans sonuçlarının ardından, tercih kılavuzu gündeme geldi.

ÖSYM tarafından KPSS tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı. Buna göre; KPSS tercih kılavuzunun Aralık ayında yayımlanması ve tercihlerin bu ayda başlaması bekleniyor.

KPSS tercihleri nasıl yapılacak?

  • KPSS tercih işlemleri, yayımlanacak olan tercih kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin
    internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

KPSS ön lisans branş sıralaması sorgulama

2022 Kamu Personel Seçme Sınavı'na (2022-KPSS Ön Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin
internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibarıyla aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibarıyla sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise başvuruda belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sözleşmeli personel alımı tercihleri ne zaman?

KPSS-2022/10 tercih kılavuzu yayınlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak sözleşmeli personel alımı için tercih kılavuzu paylaşıldı. Adaylar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sözleşmeli personel alımı tercihleri 11 Kasım - 17 Kasım tarihleri arasında ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirildi.

ÖSYM'den KPSS-2022/10 tercih süreciyle ilgili açıklamada geldi. Yapılan açıklamada "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak." Adaylar, sürecin detaylarını KPSS-2022/10 tercih kılavuzu üzerinden öğrenebilecek.

Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

#2022 KPSS Tercih Kılavuzu
#KPSS Tercih Kılavuzu
#KPSS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak
1 yıl önce