|

PATİ FEST 2016 Köpek Güzellik Yarışması

PATİ FEST 2016 Köpek Güzellik Yarışması, Beykoz'da gerçekleştirildi. Beykoz Belediyesi ile Patika Doğa ve Yaşama Saygı Derneği iş birliğiyle bu yıl 3'üncüsü düzenlenen etkinlik, Beykoz Göksu Evleri Tepesi etkinlik alanında gerçekleştirildi.

Yeni Şafak
10:35 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:38 - 30/05/2016 Pazartesi
AA

Beykoz Belediyesi ile Patika Doğa ve Yaşama Saygı Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, aralarında sahiplenilen sokak köpeklerinin de olduğu 19 köpek yarıştı



Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, program öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmayı dernek gönüllüleriyle düzenlediklerini söyledi.



Etkinliğin sahipsiz hayvanlarla ilgili yürütülen çalışmaların bir parçası olduğunu aktaran Öztürk, "Yarışacak hayvanların çoğu sokak köpeklerinden oluşuyor. Dolayısıyla sokakta bulduğumuz, bakıma muhtaç ve yaralı olan hayvanlarımızı alıp tedavi ediyoruz. Bu konuda belediyemiz gönüllülerle ciddi çalışmalara imza atıyor." dedi.



Öztürk, sokaklarda bulunarak belediyeye ait barınağa yerleştirilen ve bakımları yapılan yaklaşık 18 bin hayvan bulunduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi:



"Barınakta bakıma muhtaç ampute hayvanlarımız da var. Alanımız çok geniş ancak gücümüz belli bir noktada yetmese bile gönüllülerimizin verdiği destekle bunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Belediye olarak bu konuda ciddi kaynak aktardığımızı söyleyebilirim. Bugün çoğunlukla sahiplendirdiğimiz hayvanlar, ayrıca sahipli olan hayvanlar yarışacak. Biz burada insanlarla hayvanların aynı ortamı paylaşabileceğini anlatmalıyız. Yarışmamız da geleneksel hale geldi. Bu yıl 3'üncüsünü düzenliyoruz ve başarılı olduğunu düşünüyoruz. Bu etkinliğin daha çok duyurulmasını ve etkinliğin başarısının devam etmesini umut ediyoruz."



- "Amaç hayvan sevgisi aşılamak"


Patika Doğa ve Yaşama Saygı Derneği Başkanı Semra Tecimen ise etkinliği düzenlemekteki amaçlarının, insanlara hayvan sevgisi aşılamak ve farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.



Bu çerçevede uzun süredir çalıştıklarını dile getiren Tecimen, "7 bayandan oluşan bir grubumuz var. Haftanın 5 günü Beykoz'un adım atmadık yerini bırakmıyoruz. Derneğimiz resmi olarak 3 yıldır faaliyette. Amacımız Beykoz'da sokak hayvanlarını besleme, kısırlaştırmak ve tedavi etmek. Bu konuda Beykoz Belediyesi ile iş birliği halinde çalışıyoruz. Sabah çok erken saatlerde çıkıp büyük restoranlardan yemek artıkları topluyor, birlikte çalıştığımız petshoplardan kuru mamaları alıyoruz. Daha sonra da besleme turuna çıkıyoruz." diye konuştu.



Tecimen, köpek sahiplendirme çalışmaları hakkında da şunları kaydetti:



"Ormanlarda bulduğumuz terk edilmiş yavrular oluyor, onları alıp klinik ve pansiyonlarda büyüyene kadar bakıyoruz. O aşamada da sahiplendirmek için imkanlar arıyoruz. Bugünkü yarışmamızda amacımız hayvanseverleri bir araya getirmek. Yarışma büyük, orta ve küçük ırk kategorisinde 3 kişilik jüri üyeliğinde gerçekleşecek. Bu yarışmalara katılanlar genelde bizim sahiplendirdiğimiz köpekler oluyor. Ama onların da inanın sokaktan alınıp evde bakıldıkları zaman cins bir köpekten hiçbir farkları olmuyor. Aynı şekilde benim de öyle 6 köpeğim var. Yarışma sonunda dereceye giren bu köpeklerimize sponsor firmamız tarafından verilen köpek mamalarını hediye edeceğiz."



-Yarışma


Etkinlik alanında, Beykoz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi tarafından köpek sahiplendirme ile katılımcıların hediyelik eşya ile hayvanlar için mama ve çeşitli aksesuarlar satın alacakları stantlar kuruldu.



Bir müzik grubunun canlı dinleti sunduğu programda, çocuklar için oyun alanları da hazırlandı.



Yarışma için kayıtlar etkinlikte de devam etti.



Jüri üyeliğini Beykoz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Başveterineri Mehmet Şahan, dernek veterineri Eren Mollaoğlu ve köpek eğitmeni Gamze Aral'ın yaptığı yarışmada, küçük ırk kategorisinde 10, orta ırk kategorisinde 5 ve büyük ırk kategorisinde ise 4 köpek yarıştı.



Sahipleri tarafından yarış alanına çıkarılan köpekler, aldıkları komutlarla çeşitli performanslar sergiledi.



Jüri üyeleri, köpeklere, sahiplerine itaatleri, komut almaları, ırk özelliklerini taşımaları ve sağlık durumları gibi farklı değerlendirmelere göre çeşitli puanlar verdi.



Puanların hesaplanması sonrası açıklanan sonuçlara göre birinciliği kazanan köpeklere 3 paket, 2. olanlara 2 paket, 3. olanlara ise 1 paket olmak üzere sponsor firma tarafından mama hediye edildi. Dereceye giren köpeklerin sahiplerine ise plaket verildi.



Büyük ırk kategorisinde birinci olan Barça adlı köpeğin sahibi öğretim üyesi Hakkı Tanyeri, köpeğinin iyi bir kangal olduğunu belirterek, "Safkan ırkın en iyi temsilcilerinden biridir. Bunun babası da BBC'nin belgeselinde yer alan Kral adlı köpektir. 7 yıldır besliyor, eğitimlerini ben veriyorum. Çok bağımsız ve özgürlükçü bir köpektir. Çok uslu ve kimseye saldırmaz. Bu ödülü aldığım için çok mutluyum. Bu yarışmayı seviyorum. Hem sokak köpeklerine yardım hem de tüm hayvanseverlerin bir arada olması çok önemli." şeklinde konutu.



Quatro adlı köpeği küçük ırk kategorisinde birincilik elde eden Gürsel Gülşen ise köpeğinin inanılmaz sevgi dolu olduğunu ve kendilerine hayat enerjisi verdiğini vurguladı.



Gülşen, kazandıkları ödülün de emeklerinin karşılığı olduğunu kaydetti.



#Beykoz Belediyesi
#Salim Öztürk
#Köpek Güzellik Yarışması
#Patika Doğa ve Yaşama Saygı Derneği
#PATİFEST 2016
8 yıl önce