|

Polis alımı ne zaman yapılacak? Polislik başvuruları ne zaman?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 20 bin polis memur alımı yapılacak. Ön lisans mezunlarınında yararlanabileceği polislik mesleğine başvurular ne zaman yapılacak? Polis alımı ne zaman yapılacak? soruları başvuruda bulunacaklar tarafından yakından takip ediliyor. İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
13:48 - 20/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:12 - 20/09/2017 Çarşamba
Diğer
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ​​20 bin polis memur alımı yapılacak.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ​​20 bin polis memur alımı yapılacak.

Polis alımı başvuruları ne zaman yapılacak? sorusunun yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık. Toplam kontenjanın yüzde 20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda önlisans mezunu, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınabilecek. KHK'ya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında bir özel harekat başkanı, 3 özel harekat başkan yardımcısı, bin komiser muavini, 2 bin polis memuru olmak üzere toplam 3 bin 4 kadro oluşturuldu. Genel Müdürlüğün taşra teşkilatına ise 8 özel harekat müdürü, bin 500 komiser muavini, 20 bin polis memuru, 7 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere toplam 29 bin 8 kadro ihdas edildi. Böylece, Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 32 bin 12 kadro verildi.

Polis alımı başvuruları ne zaman yapılacak?

Polis Akademisi Başkanlığı, 13 bin Lisans ve Ön Lisans adaylarının değerlendirileceği duyuru, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından şu şekilde gerçekleştirildi;Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 21. Dönem için lisans mezunlarından 10.000 erkek, 1.000 kadın, önlisans mezunlarından 1.800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 13.000 öğrenci adayı alınacaktır.

Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak olan online başvuru tarihleri ve adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce aynı sitede daha sonra açıklanacaktır.
Polis alımı başvuru ekranı, yakın zaman içerisinde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından erişime açılacak.
Emniyet Teşkilat Kanunu’nda değişiklik

Emniyet Teşkilat Kanunu’nda yer alan “Görev Unvanları” başlıklı sütuna, “Polis Akademisi Başkanı İbaresi”nden sonra gelmek üzere “Özel Harekat Başkanı” ibaresi, “Polis Akademisi Başkan Yardımcısı” ibaresinden sonra gelmek üzere “Özel Harekat Başkan Yardımcısı” ibaresi gelmesi ve “Havacılık Müdürü” ibaresinden sonra gelmek üzere “Özel Harekat Müdürü” ibaresi eklendi.

#Polis alımı
#Polislik
#Polislik başvuruları
#Emniyet Genel Müdürlüğü
7 yıl önce