|

Porto Beşiktaş maçı hangi kanalda? Devler Ligi maçları hangi kanalda?

Porto Beşiktaş maçı hangi kanalda, ve saat kaçta? UEFA Şampiyonlar Ligi heyecanı başladı. Temsilcimiz Beşiktaş Çarşamba akşamı Porto'ya konuk olacak. G Grubu'ndaki ilk maçını galibiyetle tamamlamak isteyen siyah-beyazlılarda hazırlıklar tamamlandı. Peki Porto Beşiktaş maçı hangi kanalda canlı izlenebilecek? İşte devler ligi maçlarının yayınlanacağı kanallar listesi ve son gelişmeler.

Yeni Şafak
23:27 - 12/09/2017 Salı
Güncelleme: 23:49 - 12/09/2017 Salı
AA
Porto Beşiktaş maçı hangi kanalda? Devler Ligi maçları hangi kanalda?
Porto Beşiktaş maçı hangi kanalda? Devler Ligi maçları hangi kanalda?
Porto Beşiktaş maçı hangi kanalda, saat kaçta?
UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, Portekiz ekibi Porto'ya konuk oluyor. 13 Eylül Çarşamba akşamı saat 21.45'te başlayacak Porto Beşiktaş mücadelesi Tivibu Spor kanalından naklen yayınlanacak. Porto Beşiktaş maçı öncesindeki son gelişmeleri ve detayları haberimizden görebilirsiniz.
Şenol Güneş'ten maç öncesi açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın Porto ile yapacakları karşılaşmanın büyük önem taşıdığını ve grup mücadelesine galibiyetle başlamak istediklerini söyledi.

Güneş, karşılaşmanın oynanacağı Dragao Stadı'nda siyah-beyazlı futbolcu Pepe ile gerçekleştirilen basın toplantısında, Beşiktaş'ın başında 3. defa Portekiz'e geldiğine dikkati çekerek, "Şampiyonlar Ligi'nin ilk maçını oynayacağız. Hem bizim için hem Porto için ve diğer takımlar için önemli. Her takımın beklentisi var. Portekiz'de üç değişik takımla oynamak zorunda kaldım. Buranın üç büyük takımıyla oynama şansımız oldu. Birinde kaybedeceğimiz maçta berabere kaldık. Birinde kazanacağımız karşılaşmayı kaybettik. Şimdi kazanmak istiyoruz." dedi.


Porto'nun tecrübeli bir takım olduğunu ve Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılarının bilindiğini kaydeden Güneş, "Biz de Avrupa'da ilk 10 takım arasında yer alma düşüncemizi dikkate alırsak, oyunumuzu en iyi seviyeye çıkarmak istiyoruz. Oyuncuların birbirini tanıdığı bir dünyada yaşıyoruz. Bilinmeyen bir şey yok. Yarın sorumluluk alarak bizden beklenti içinde olanlara en iyi sonucu vermek istiyoruz. Sonucu bilmiyorum, beklentim kazanmak." diye konuştu.

Gruptaki takımların her türlü sonucu alabileceğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Gruptaki dört takım içinde en iyi futbolu oynamak istiyoruz. Sonuçlar da arkasından gelir. Gruptan çıkmak istiyoruz, bu nedenle kazanmamız gereken maçlarımız var. Zor bir grup." ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi'nde yarın karşılaşacakları Porto'yu değerlendiren Güneş, "Taraftar desteği var. Coşkulu oynama tarzı var. Teknik ve çabuk oynayan bir takım. Yetenekli oyuncuları var, uyumları iyi. Kaliteli takım. Bu yıl daha oturmuş takım gözüküyor. Ligde puan kaybı olmadan geliyor, güçlü bir takımla oynayacağız." şeklinde görüş belirtti.

- "En iyi 11'i yapacağız"

Sakatlığı süren Gökhan Gönül'ü Portekiz'e getirmediklerini vurgulayan Güneş, Porto karşısında nasıl bir ilk 11'in sahada olacağı sorusunu, "Tüm oyuncularımızı getirdik. Sadece Gökhan, sakatlığı nedeniyle gelmedi. Gelen oyuncular içinden en iyi 11'i yapacağız." diye yanıtladı.

Şenol Güneş, Adriano Correia'nın durumu ve yarın sağ bekte Gary Medel'in oynayıp oynamayacağı sorusu üzerine şunları söyledi:

"Adriano'da herhangi bir sağlık sorunu yok. Sağ tarafta oynayabilecek oyuncular Adriano ve Necip. Medel oynamadı ama düşünülebilecek oyuncu. Denemedik. Medel orta sahaya ve savunmaya daha uygun. Kim 'sağ tarafta oynar' dedi bilmiyorum. Kariyerli ve kaliteli bir oyuncu. Necip, Adriano, belki yarın Medel'i görürüz. Medel'in asıl yeri orta saha, sonra stoper. Sonra diğer yerde oynayabilir."

Ligde oyun olarak beklentilerin altında kaldıklarını belirten Şenol Güneş, "Genel olarak yükselen bir değeriz. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Yarınki maç da bizim için ölçü olabilir." dedi.


- Beşiktaşlı taraftarların olmaması

Güneş, Porto karşısında siyah-beyazlı taraftarların olmayacağının hatırlatılması üzerine, "Taraftarların olmasını istiyoruz. Hem Türkiye'de hem UEFA'da daha güzel yaptırımlar uygulayarak az sayıdaki olumsuz düşünceyi temizlemek varken, işe yaramayan otları temizlemek varken, iyileri atıyoruz. Bunun gözden geçirilmesi gerekiyor. Cezanın haksız olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Geçen sezon Beşiktaş forması giyen Porto'nun forvet oyuncularından Vincent Aboubakar'ı değerlendiren Güneş, "Yarınki maçta oynamaması bizim için sevindirici. Onun yerinde oynayabilecek futbolcular da iyi. Aboubakar çok mesafe aldı. Kendini geliştiriyor. Öğrenmeye açık, genç bir oyuncu. Umarım daha başarılı olur." şeklinde konuştu.

- Pepe: "Porto'nun iyi oyuncuları var"

Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncusu Pepe ise zor bir mücadeleye çıkacaklarına dikkati çekerek, "Porto'nun iyi oyuncuları var. Teknik direktörleri tecrübeli. Hocamız bu konular hakkında bilgileri verdi. Dikkat etmemiz gereken konulardan bahsetti. Bu şekilde hazırlandık." değerlendirmesinde bulundu.

Porto'da 3 sezon oynadığını hatırlatan Pepe, "Eşimle burada güzel anılarımız oldu. Burada olmaktan mutluyum." diye konuştu.

Tecrübeli futbolcu, Şampiyonlar Ligi'ndeki tecrübesinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Kupayı 3 defa kazandım. Bu organizasyonun tecrübesine sahibim ancak Şampiyonlar Ligi'ndeki her takımın çok güçlü olduğunu, her oyuncu biliyor. Biz de Beşiktaş olarak yarın elimizden geleni yaparak en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz."

Pepe, eski takımına karşı hangi duygularla sahaya çıkacağı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

"Tabii ki benim için duygusal bir an olacak. Benim için önem taşıyan bir takıma karşı oynayacağım. Porto'da kendimi geliştirdim ve dünya futbolu sahnesine çıktım. Kendimi burada tanıttım. Yarın sakin kalıp, duyguları bir kenara bırakarak Beşiktaş için elimden geleni yapacağım."

Real Madrid'in ardından Beşiktaş'ta oynamasına değinen Pepe, "Oynayacağım ve mutlu olacağım bir takıma geldim. Beşiktaş'ta oynarken çok mutluyum. Benim için en doğru adım oldu." şeklinde konuştu.

- Hazırlıkları tamamladı

Beşiktaş, yarın Porto ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Dragao Stadı'nda son antrenmanını yapan siyah-beyazlı takım, basına mensuplarına açık 15 dakikalık bölümde koşunun ardından pas çalışması gerçekleştirdi.

Teknik direktör Şenol Güneş, idman öncesi oyuncularla kısa süreli bir toplantı yaptı. Çalışmada Ricardo Quaresma'nın neşeli halleri dikkati çekti.

Tivibu Spor maç programı şu şekilde:

12 Eylül Salı

UEFA Şampiyonlar Ligi: Barcelona-Juventus, 21.45 (Tivibu Spor 2)

UEFA Şampiyonlar Ligi: Roma-Athletico Madrid, 21.45 (Tivibu Spor 3)

UEFA Şampiyonlar Ligi: Chelsea-Karabağ, 21.45 (Tivibu Spor 4)

13 Eylül Çarşamba

UEFA Şampiyonlar Ligi: Porto-Beşiktaş, 21.45 (Tivibu Spor 2)

UEFA Şampiyonlar Ligi: Tottenham-Dortmund, 21.45 (Tivibu Spor 3)

UEFA Şampiyonlar Ligi: Liverpool-Sevilla, 21.45 (Tivibu Spor 4)

14 Eylül Perşembe

UEFA Avrupa Ligi: Medipol Başakşehir-Ludogorets, 20.00 (Tivibu Spor 2)

UEFA Avrupa Ligi: Austria Wien-Milan, 20.00 (Tivibu Spor 3)

UEFA Avrupa Ligi: Atlanta-Everton, 20.00 (Tivibu Spor 4)

UEFA Avrupa Ligi: Marsilya-Konyaspor, 22.05 (Tivibu Spor 2)

UEFA Avrupa Ligi: Arsenal-Köln, 22.05 (Tivibu Spor 3)

UEFA Avrupa Ligi: Hertha Berlin-Athletic Bilbao, 22.05 (Tivibu Spor 4)

Beşiktaş, 7. kez Şampiyonlar Ligi'nde

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ilk maçında yarın Portekiz'in Porto takımına konuk olacak Beşiktaş, Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 7. kez yer alacak.

Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez mücadele hakkını 1997-1998 sezonda yakalayan siyah-beyazlı takım, aralıklarla da olsa bu organizasyonda 5 kez daha mücadele etti. Beşiktaş, bu sezon oynayacağı karşılaşmalarla 7. kez bu büyük heyecanın içinde bulunacak.

Beşiktaş, 6 kez yer aldığı Avrupa'nın en büyük organizasyonunda şu ana dek 36 maça çıktı. Şimdiye dek önemli bir başarıya imza atamayan siyah-beyazlı takım, 36 karşılaşmada 9 galibiyet, 7 beraberlik ve 20 yenilgi yaşadı. Rakip fileleri 31 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde 70 gol gördü.

- İlk katılımı 1997-1998'de

Beşiktaş, yeni formatıyla Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk grup mücadelesini 1997-1998'de yaptı. Bayern Münih, Paris Saint Germain ve Göteborg ile E Grubu'nda yer alan siyah-beyazlı takım, 2 galibiyet ve 4 yenilgi sonunda ilk Şampiyonlar Ligi mücadelesinde 6 puan topladı. Beşiktaş, bu puanla grubu 3. sırada bitirdi.

- İkinci mücadele 2000-2001'de

Siyah-beyazlı ekip, organizasyondaki ikinci mücadelesini 2000-2001 sezonunda yaptı. H Grubu'nda Milan, Leeds United, Barcelona ile eşleşen Beşiktaş, grubu birer galibiyet ve beraberlik, 4 yenilgiyle tamamladı.

Aldığı 4 puanla son sırada yer alan Beşiktaş, sahasında Barcelona'yı 3-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde evindeki en farklı galibiyete imza attı. Ancak siyah-beyazlı takım, deplasmanda Leeds United'a 6-0 yenilerek tarihinin en ağır ikinci yenilgisini de bu sezon yaşadı.

- 2003-2004'de çıtayı yükseltti

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki en başarılı sezonlarından birini 2003-2004'te geçirdi. Siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde üçüncü kez yer aldığı organizasyonda ilk kez en yüksek puanına ulaştı. G Grubu'nda Chelsea, Sparta Prag ve Lazio ile mücadele eden Beşiktaş; 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Grupta 7 puan toplayarak bu kulvarda en iyi derecesini elde eden siyah-beyazlı takım, 3. sırada kaldı.

Chelsea'yi İngiltere'de Sergen Yalçın'ın golleriyle 2-0 yenen Beşiktaş, bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'ndeki en farklı deplasman galibiyetine ulaştı.

- 2007-2008'de hüsran yaşadı

Siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'ndeki en büyük hezimeti ise 2007-2008'de yaşadı. Porto, Olympique Marsilya ve Liverpool ile A Grubu'nda yer alan Beşiktaş, tarihinin en ağır yenilgisini Liverpool'a 8-0 yenilerek aldı. Grubunu 2 galibiyet, 4 yenilgi ve 6 puanla tamamlayan siyah-beyazlılar, ayrıca son sırada yer aldı.

- 2009-2010'da 4 puanda kaldı

Bir sezonluk aranın ardından Şampiyonlar Ligi'nde 2009-2010'da yer alan Beşiktaş, B Grubu'nda fazla varlık gösteremedi ve birer galibiyet ile beraberliğin yanı sıra 4 yenilgi aldı. Grubunda 4 puan toplayabilen siyah-beyazlı takım, 4 puanda kaldı. Beşiktaş, bu sezon Manchester United'ı deplasmanda 1-0 yenerek tarihinin önemli galibiyetlerinden birine de imza attı.

- 6 yıllık hasrete geçen sezon son verdi

Siyah-beyazlılar, geçen sezon bir kez daha Şampiyonlar Ligi'nde yer alarak 6 sezonluk hasreti de sonlandırdı. Şenol Güneş yönetiminde B Grubu'nda mücadele veren Beşiktaş, son maça kadar üst tur iddiasını sürdürdü ancak Dinamo Kiev'e deplasmanda 6-0 yenilerek hem tarihinin en ağır yenilgisini aldı hem de gruptan çıkma şansını yitirdi.

Beşiktaş, geçen sezonki Şampiyonlar Ligi mücadelesinde birer galibiyet ve yenilgiyle 4 beraberlik aldı. 7 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, 2003-2004'teki başarısını da yineledi.

- Şampiyonlar Ligi performansı

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nin grup mücadelesindeki performanı şöyle:

Sezon Maç G B M AG YG Puan

2016-2017 6 1 4 1 8 14 7

2009-2010 6 1 1 4 3 8 4

2007-2008 6 2 0 4 4 15 6

2003-2004 6 2 1 3 5 7 7

2000-2001 6 1 1 4 4 17 4

1997-1998 6 2 0 4 6 9 6

#Beşiktaş
#Futbol
#Porto
#UEFA Şampiyonlar Ligi
#Maç hangi kanalda
#maç saat kaçta
7 yıl önce