|

Ramil Guliyev dünya şampiyonu oldu! Ramil Guliyev kimdir? Video

16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden sporculardan Ramil Guliyev, erkekler 200 metrede dünya şampiyonu oldu. Vatandaşlar ise Ramil Guliyev'in kim olduğunu ve ne yaptığını merak ediyor. Peki Ramil Guliyev kimdir?

Yeni Şafak
08:32 - 11/08/2017 Cuma
Güncelleme: 08:38 - 11/08/2017 Cuma
IHA
Ramil Guliyev dünya şampiyonu oldu
Ramil Guliyev dünya şampiyonu oldu

Ramil Guliyev kimdir? 16. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda milli atlet Ramil Guliyev, erkekler 200 metrede altın madalya kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise böyle bir ödülü kazanan Ramil Guliyev'i özel olarak tebrik etti. Peki Ramil Guliyev kimdir?

Türkiye atletizminin en büyük başarısı Londra Olimpiyat Stadı’nda geldi. Ramil Guliyev, 200 metrede dünya şampiyonluğuna ulaştı. 200 metre erkekler finalinde müthiş bir yarış çıkaran
Ramil
, 5 numaralı kulvardaki koşusunu
20.09 ile tamamlayıp adını altın madalyaya yazdırdı.

Yarışta 400 metre dünya şampiyonu Wayde Van Niekerk 20.11 ile ikinciliği elde ederken, üçüncülük de 20.11 ile Trinidad Tobago’da Jereem Richards’ın oldu.

Ramil Guliyev, böylece IAAF Dünya Şampiyonası’nda elde edilen iki gümüş, bir bronz madalyanın önünde Türkiye’ye ilk altın madalyayı getirdi.

Milli atlet, bu başarısıyla Türkiye’ye 200 metrede dünya şampiyonluğunu getirdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Şampiyonu Guliyev’i kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16. Dünya Atletizm Şampiyonasında altın madalya kazanan sporcumuz Ramil Guliyev’i tebrik etti.Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 16. Dünya Atletizm Şampiyonasında altın madalya kazanan sporcumuz Ramil Guliyev’e tebrik telgrafı göndermiştir” denildi.

"Çok inanılmaz bir yarışma oldu"

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metrede altın madalya kazanan milli atlet Ramil Guliyev, çok inanılmaz bir yarışma olduğunu söyledi.

TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Guliyev, bu başarıyı elde edebileceğine sene boyunca inandığını dile getirdi.

Atletizmde dünya şampiyonluğunun en büyük isteği olduğunu vurgulayan Guliyev, "Benim için çok inanılmaz bir yarışma oldu. Bunu başarabileceğime sene boyunca inanmıştım. Bundan sonra inşallah olimpiyatta madalya gelir. Usain Bolt burada olsun isterdim ama olmadı. Sıra bizde, inşallah daha iyi olur. Azerbaycan bayrağıyla tur atma isteğim vardı. Ben bunu yaptım. Yarış çok zor geçti. Bütün sporcular çok hazırdı. Yarışta kim kuvvetliyse o kazandı." diye konuştu.

Ramil Guliyev sözlerini kendisine destek olan herkese teşekkür ederek tamamladı.


Ramil Guliyev kimdir?

100 metre ve 200 metre yarışlarında, ulusal ve uluslararası gençler rekorlarının sahibidir. Ayrıca 200 metre Avrupa gençler rekoru ve 60 metrede ulusal gençler rekorunun da sahibidir. 200 metredeki zamanı, genç atletlerdeki en hızlı ikinci derece olup en hızlı zaman Usain Bolt'a aittir. 2009 yılında dağıtılan Avrupa Atletizminde Yılın Yükselen Yıldızı Ödülü'nde ikinci oldu. 2017 yılında 100 metre yarışında elde ettiği 9,97'lik derece ile 100 metreyi 10 saniyenin altında koşan üçüncü beyaz atlet oldu. Antrenörlüğünü Oleg Mukhin yapmaktadır.


#Ramil Guliyev
#Ramil Guliyev kimdir?
#Ramil Guliyev dünya şampiyonu
7 yıl önce