|

Rebiülevvel ayında atılacak En güzel resimli Cuma Mesajları

Rebiülevvel ayında gönderilecek en güzel cuma mesajlarını sizler için haberimizde derledik. Müslüman alemi için büyük önemi olan Rebiülevvel ayına girdiğimiz bu gün Cuma gününe denk gelmesiyle de büyük önem taşıyor. Bu önemi ayda Hz. Muhammed (s.a.v) efendimizin dünyaya gelmesi nedeniyle tüm İslam alemi dualar ve ibadetlerle bu değerli ayı kutlayacak. 2. Aralık günü sizler de cuma mesajlarını sevdiklerinizle paylaşabilir ve hayırlı dileklerinizi iletebilirsiniz. a

Yeni Şafak
22:05 - 1/12/2016 Perşembe
Diğer

Rebiülevvel ayında atılacak en güzel

cuma mesajları

nı sizlerle paylaşıyoruz. İslam alemi için ayrı bir önemi olan Rebiülevvel ayına 1 Aralık tarihi itibariyle girmiş bulunuyoruz. Bu önemli ay içerisinde Peygamber Efendimizin Hz. Muhammed (s.a.v) dünyaya gelmesinden dolayı önemi çok büyüktür. Bu hafta cuma günü de Rebiülevvel ayının başlangıcına denk geldi. Bu özel günlerde sizlerde dualarınızı, hayırlı dileklerinizi cuma mesajları şeklinde sevdiklerinize gönderebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız haberimizden 2 Aralık 2016 Cuma günü mesajlarını bulabilir ve ayrıntılı bilgileri inceleyebilirsiniz.



Cuma mesajları ve Rebiülevvel hakkında bilgiler


Allah'ım! Bilerek veya bilmeyerek islediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağışla. Bizlere merhamet buyur. Şüphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Hayırlı Cumalar.



*Ey nefsim! Şeytana yem olmak mı yoksa cennette gül olmak mı niyetin? Bırak yakamı secde edeyim. Sen huzura er, ben imanla öleyim. Rabbim hepimizi imanla ölen kullarından eylesin. Âmin. Hayırlı Cumalar.



*Ey Rabbim! Dinimizden dolayı bizi zillete düşürmeye çaba sarf edenlere fırsat verme. Bizleri İslam'ın yolundan ayırma. Âmin. Hayırlı cumalar.



*Gökten ne yağdı da yer kabul etmedi? Toprağa ne ekildi de bitmedi? Bu dünya'ya kim geldi de gitmedi? Hangi dert hangi sıkıntı bitmedi? Allah'ın rahmeti, mağfireti kime yetmedi? Kim Allah dedi de O yetişmedi? Kim gizli gizli yalvardı da O işitmedi? Kim Rabbim dedi de O buyur kulum demedi? Rabbimizin buyur kulum hitabıyla müşerref olanlardan olmamız dileğiyle. Hayırlı Cumalar!



*Ya Rabbim! Bu mübarek cuma günün yüzü suyu hürmetine biz aciz kulların ne derdi varsa, ne sıkıntısı varsa; dertlilere deva, hastalara şifa, borçlu kullarına edalar nasip et Ya Rabbim. Biz kulların dualarını kabul et. Âmin. Cumanız mübarek olsun.



Ya Rabbi, ölünceye kadar ibadet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasip et ve bizlere Cennetini ihsan eyle! Cumanız mübarek olsun.







Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır



İmkanların bittiği yerde iman vardır. Derdin ne kadar büyük olursa olsun, derdinden büyük ALLAH vardır. Cumanız Mübarek Olsun.



Güneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu sizle olsun. Hayırlı cumalar dilerim.



Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. Saadetler hepimizin olsun. Ne kurulan bağlar bozulsun, nede dostlar unutulsun. Cumanız mübarek olsun.



Rabbim sen kalbi kırıkların sığınağı, yolda kalmışların yoldaşı, sen yalnızlığıma arkadaş olan ve tüm gönüllerin dert ortağısın. Beni benden uzağa at, senden uzağa atma. Cumanız mübarek olsun.



Günler bize dostların güzelliğiyle, geceler onların dualarıyla mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamızsa sizlerin sevgisi. Cumanız mübarek olsun.



Önce yollar uzanır hakka yürümek için, tomurcuklar güller açar onu görmek için, dua eden biri var senin için. Sende dua et Allah için. Cumanız mübarek olsun.



Hakkı sevenlerden, Hidayete Erenlerden, Resulü görenlerden, cennete girenlerden, günahları af edilenlerden olmak dileğiyle. Hayırlı Cumalar






Bizi yoktan var eden, varlığından haberdar eden, yaratıp imtihan eden, imtihan edip sabır veren Allah'ın müminlerini bağışlaması dileğiyle Cumanız Mübarek olsun!



Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun.Bizlere esenlik versin. Selam ve DUA ile ... Hayırlı Cumalar.



Ey benim güzeI mevIam! Benim senden istedikIerimi değiI; senin bende görmek istedikIerini yaşat bana. Hayırlı Cumalar!



ALLAH'IM...Sen seni anlatan dilleri...Seni anlatan halleri...Ugrunda gecen günleri...Sevginle dolup tasan aydinlik kalpleri...; ihsan eyle...ilahi iman verdin ; daim eyle...ihsan verdin ; kaim eyle... Bu mesaji okuyan kulunu 'Cennetinle, cemalinle müserref eyle' (Amin)



Af dilemekten çekinmeyin, Hiç bir günah ALLAH'ın Rahmetinden büyük değildir. Hayırlı Cumalar.



Allahümme salli ve alâ seyyidinâ Muhammed ve alâ âli seyyidinâ Muhammed Hayırlı Cumalar.



Ey ALLAHIM! Sen ümit edeni ümitsizliğe düşürmezsin. Sen Sen'den isteyeni geri çevirmezsin. Ey ismi Deva, Zikri şifa ve itaati zenginlik olan; sermayesi ümit ve silahı dua olan bu kullarına maddi manevi şifa ol. Sana yönelen kalplerimizi boş çevirme. (Amin) hayırlı cumalar.....



Allah'ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberin (s.a.v) şefaati üzerimize olsun. Hayırlı Cumalar.



Duâ Aşktır, Duâ Huzurdur, Duâ Umuttur. Hayırlı Huzurlu Umutlu Aşk Dolu Hayırlı Cumalar Olsun...



'Şüphesiz (bilsinler) ki O Allah, bizzat rızkı veren kuvvet ve kudret sahibidir. Hiç kuşkusuz o zulmedenlere de, (geçmiş) arkadaşlarının (azaptaki ) payı gibi bir pay vardır. Şimdi gelmesi için acele etmesinler. ' (Zariyat ~58,59) Cuma Gününüz Bin Mübarek Olsun. Dua eder, Dua beklerim. Selamlar.



Dünyada bir olan sende bin olsun, kainatta damla olan sende okyanus olsun. El açıp dua etiğin her şey bugün kabul olsun, amin! Hayırlı Cumalar dilerim.



- Bu mübarek cuma günü hürmetine evlerimizi aşsız, kalplerimizi aşksız, dillerimizi duasız bırakma… Evlatlarımızı hayırlı, bedenimizi sağlıklı, işlerimizi başarılı kıl… Fakirlere yadım et, zalimlere fırsat verme Ya Rab! Hayırlı cumalar dilerim.



- Bazı müminler cennete hasret yaşar. Bazı müminler de vardır ki cennet onları hasretle bekler. Cennetin hasrete beklediği müminlerden olmak duasıyla, hayırlı cumalar



- Ey Rabbim… Yalvarışım rahmetine güvenimden, her şey kudretinden, içimdeki kırık kalp Allah derken, rahmetini esirgeme üzerimizden. Amin. Hayırlı cumalar dilerim.



- Ey Rabbim! Şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa, nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Amin. Hayırlı nurlu cumalar dilerim.







CUMA GÜNÜ SÜNNETLERİ


1 - Gusül abdesti



2 - Temiz ve güzel elbiseler giymek



3 - Güzel koku sürmek



4 - Dişleri misvaklamak



5 - Namaz vakti gelmeden önce cami de hazır cuma namazını beklemek



6 - Kehf suresini okumak



7 - Sürekli duâ etmek



8 - Sürekli Peygambere salavat getirmek



REBİÜLEVVEL AYI NEDİR


Hicri Takvim'de Rebiülevvel Ayı yılın 3. ayı olarak kabul edilmiştir. Rebiülevvel Ayı Diyanet'in de takiminde yer alan tarihe göre bu yıl 1 Aralık Perşembe gününe denk geliyor. Rebiülevvel Ayı'nın 11. günü olarak bilinen Mevlid Gecesi ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl 11 Aralık Pazar gecesi idrak edilecek. Arapça anlamı olarak "Rebî" kelimesi, Arapça'da "bahar" anlamına gelmektedir. Yani Rebiülevvel Ayı'nın sözlük anlamı "evvelki bahar"dır.



REBİÜLEVVEL AYINDA HANGİ DUALAR OKUNUR?


En'am suresi akşam ile yatsı arası 12. gece dahil, Rebiülevvelin birinci gecesinden itibaren okunur



Rebiülevvel ayının 18. gecesine kadar da okunabilir. Devamlı olarak okunması mümkün olmadığı hallerde, Rebiülevvel Ayı'nın ilk gecesi, 12. ve 18. geceleri mutlaka okunmalıdır. Rebiülevvel Ayı'nın ilk gecesinde iki rekat namaz sünnettir.


İlk rekâtında fatihadan sonra Kul ya Eyyühel kâfiruni ikinci rekatında da ihlas sureleri okunmak suretiyle namaz eda edilir. Rebiülevvel Ayı'nın 12. gecesi ise İki rekat namaz kılınır. İlk rekâtında Fatiha'dan sonra " Ve liküllin deracatin mimma amilü vema Rabbüke bi gafilin amma yağmelun" ikinci rekatında da "Vağbud Rabbeke hatta ye'tiyekel yakin." ayeti kerimeleri okunmalıdır. Namaz selâm ile ikmal edildikten sonra, iki defa daha tekrar secde edilir. Ve her secde de yedişer defa (Subhane Rabbilyel alâ) denilir. Secde bittikten sonra, seccadede oturulken 7 defa "Subbuhun Kuddusun Rabbüna Ve rabbül Melâiketü Verruh" okunur.



Rebiülevvel ayında gönderilecek en güzel cuma mesajlarını sizler için haberimizde derledik. Müslüman alemi için büyük önemi olan Rebiülevvel ayına girdiğimiz bu gün Cuma gününe denk gelmesiyle de büyük önem taşıyor. Bu önemi ayda Hz. Muhammed (s.a.v) efendimizin dünyaya gelmesi nedeniyle tüm İslam alemi dualar ve ibadetlerle bu değerli ayı kutlayacak. 2. Aralık günü sizler de cuma mesajlarını sevdiklerinizle paylaşabilir ve hayırlı dileklerinizi iletebilirsiniz. a


#Cuma mesajları
#Rebiülevvel
#Resimli cuma mesajları
#en güzel cuma mesajları
7 yıl önce