|

Rize'de kurban fiyatları! Fiyatlar cep yakacak!

Rize'de kurban fiyatları bu yıl cep yakacak. Kurban pazarlarında hareketlilik başlarken besiciler de vatandaşlar da dertli. Bu yıl artan maliyetlerden ötürü kurbanlık fiyatlarının arttığını belirten besiciler, vatandaşları zor durumda bıraktı. Peki Rize'de kurban fiyatları ne kadar?

Yeni Şafak
09:16 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 06:19 - 31/08/2016 Çarşamba
Diğer

Rize'de kurban fiyatları ne kadar? Rize'de bu yıl Derepazarı İlçesi sınırları içerisinde oluşturulan Kurban Pazarı'na kurbanlıklar getirilmeye başlandı. Doğu Bölgesi'nden besiciler kurbanlık hayvanlarını Rize'ye getirmeye devam ederken, besiciler bu yıl artan maliyetlerden dolayı hayvanları geçtiğimiz yıla oranla daha yüksek fiyatla satmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Peki Rize'de kurban fiyatları ne kadar?


Besiciler yaptıkları açıklamada, “Yem fiyatları, nakliye bedelleri ve çadır kiraları arttı. Geçtiğimiz yıl belediyeye 3 bin 500 TL öderken, bu yıl 5 bin TL ödedik. İster istemez artan bu maliyetler fiyatlara yansıyor. Yeni geldik. Şu an satışlar düşük. Ancak kurbanlık almak için gelenler bizden geçtiğimiz yıl ki fiyatlarda kurbanlık almak istiyor. Bu mümkün değil. Onlar bize, biz onlara dert yanıyoruz" dediler.


Kurbanlık hayvan almak için pazara gelen Rizeliler de fiyatların yüksekliğinden dert yandı. Şu ana kadar pazara gelen en büyük kurbanlık hayvan ise Kars ilinden geldi. Yaklaşık 800 kilo olan kurbanlık için yetiştiricisi 15 bin TL istiyor.

#Rize
#Kurban fiyatları
#2016 kurban fiyatları
8 yıl önce