|

Sağlık Bakanlığı kura başvurusu başladı mı, ne zaman? İşte PBS başvuru ekranı

Sağlık Bakanlığı atama kurası başvuru tarihleriyle ilgili açıklamada bulundu. Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu açıklamada "2022 Yılı 2.Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Duyurusu"nu yayınlayıp, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemlerinin kura ile gerçekleşeceğini ifade etti. Peki, Sağlık Bakanlığı kura başvurusu başladı mı, ne zaman? 2022 2.dönem atama kura duyurusu yayınlandı. İşte detaylar...

10:37 - 25/05/2022 Çarşamba
Güncelleme: 10:37 - 25/05/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
​Sağlık Bakanlığı
​Sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı yapmış olduğu duyuruda 1. Yerleştirmede ‘Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu için yabancı dil yeterliliğine sahip ve yüksek lisans veya doktora programlarından mezun olmuş eczacı unvanlı personel alımı’ yapılacak. 2. Yerleştirmede ‘Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşları için eczacı, uzman diş tabibi, diş tabibi, tabip ve uzman tabip unvanında personel alımı’ yapılacak. Başvurular 25-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Peki, Sağlık Bakanlığı kura başvurusu başladı mı, ne zaman? 2022 2.dönem atama kura duyurusu yayınlandı. İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı kura duyurusu ile ilgili açıklaması

  • Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek birinci maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Sağlık Bakanlığı kura başvurusu ne zaman?

Başvurular 25.05.2022 Çarşamba - 30.05.2022 Pazartesi (Saat 18:00'e Kadar) Tarihleri Arasında PBS Üzerinden Yapılacaktır.

Esaslar

  • 1)
    Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yapılarak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacaktır.
  • 2)
    Kura yeri ve saati (https://yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecektir.
  • 3)
    Başvuru yapacak adaylar, kura takviminde belirtilen tarihler arasında PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştireceklerdir. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır.
  • 4)
    Kesinleştirilen başvuru formu fiziki evrak olarak ayrıca gönderilmeyecektir.
  • 5)
    2527 sayılı Kanun kapsamında bulunan Türk soylu yabancıların Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce tutulan nüfus kütüğüne kayıtlı olduklarına dair belgeyi başvuru sistemi üzerinden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekmektedir.
  • 6)
    Eczacı unvanı dışındaki diğer unvan ve branşa sahip adaylar sadece 2. yerleştirme için tercih yapabilecek olup en fazla on (10) adet tercihte bulunabileceklerdir. Genel kura ile yerleşmek istediğini belirten adaylar, tercihlerine yerleşememesi halinde boş kalan münhallere genel kura ile yerleştirilecektir.
  • 7)
    Kura başvurusunda bulunup başvurusunu iptal ettirmek isteyenler, 31 Mayıs 2022 Salı – 14 Haziran 2022 Salı saat 18:00’e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda kura başvurusunu iptal edebilirler. Kura başvurusunu iptal ettirenler bu kuraya yeniden başvuruda bulunamazlar.
  • 8) İnceleme neticesinde uygun görülmeyen başvurular, ret gerekçeleri ile birlikte tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden ilan edilerek, elektronik ortamda itirazlar alınacak ve neticeleri PBS üzerinden ilan edilecektir.
#Sağlık Bakanığı
#Sağlık Bakanlığı kura başvurusu
#PBS başvuru ekranı
2 yıl önce