|

Sakarya haber - Bulaşık makinesi patladı: 1 yaralı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bir evdeki bulaşık makinesinin patlaması sonucu 1 kişi yaralandı.

Yeni Şafak
23:31 - 1/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:47 - 1/03/2017 Çarşamba
IHA
Bulaşık makinesi patladı
Bulaşık makinesi patladı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bir evdeki bulaşık makinesinin patlaması sonucu 1 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Yeniköy Mahallesi'ndeki bir ikametin mutfağında bulunan bulaşık makinesi henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı patladı. Bulaşık makinesinin patlaması sonucu ev sahibi Ümit B., vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Patlama sesini duyan çevredeki vatandaşlar hemen eve gelerek Ümit B.'ye yardım etti.



Ağır yaralanan Ümit B., araç vasıtasıyla Pazarköy mahallesine getirilerek sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri yaralıyı alarak Akyazı Devlet Hastanesine kaldırarak tedavi altına aldı. Patlama sonrası olay yerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi Akyazı itfaiye grup amirliği ekipleri evde incelemelerde bulunurken, jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.



Çalılık yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü -

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yol kenarında bulunan çalılık alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Edinilen bilgilere göre, Adapazarı ilçesi Şeker Mahallesi Çevreyolu Caddesi üzerinde bulunan çalılık alan artan hava sıcaklıkları nedeniyle bir anda yanmaya başladı. Durumu gören vatandaşlar yangını itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa süre içerisinde olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince çalılık yangını daha fazla büyümeden söndürülerek, kontrol altına alındı.



Sakarya'da 15 bin dekar zirai alan sulanacak -

Sakarya'daki Taraklı Kayaboğazı Göleti ile 15 bin dekar zirai alanın sulanacağı bildirildi. Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, sulamada modern tekniklerin kullanıldığını, suyun kayıpsız olarak toprakla buluşması adına borulu sulama şebekelerine büyük önem verdiklerini vurguladı. Artık klasik sulama sistemlerinin terk edildiğini ifade eden Acu, Sakarya'da da tarımsal üretimde verimlilik ile tarım sektörünün ve tarıma dayalı sanayinin rekabet gücünün artırılması için çalışıldığını belirtti. Bu kapsamda Sakarya'da inşa edilen modern sulama projelerinin, tarım sektöründe suyun tasarruflu ve bilinçli kullanılmasına katkı sunacağına, bölgede ürün deseninin değişmesine aracı olacağına dikkati çeken Acu, şunları kaydetti:



"Bu kapsamda yüzde 67 fiziki gerçekleşme sağlanan Taraklı Kayaboğazı Göleti Sulaması işi kapsamında 15 bin 40 dekar zirai arazi sulanacak. Projede ana boru hattı montajının tamamı, yedek sulama hatlarının montaj işleri ile sanat yapısı çalışmaları devam etmektedir.Projeye ait bütün vana ve mekanik ekipman temin edilmiş olup sanat yapılarına mekanik ekipman montajları ile yedek boru hatlarının montaj işleri tamamlanacak ve 2017 yılı içerisinde sulama hatları işletmeye alınacaktır." Acu, projenin tamamlanmasıyla bölgede sulanabilir arazilerin artacağını, ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.




#Sakarya
#Bulaşık makinası
#patlama
#Akyazı
7 yıl önce