|

Sakarya’da okullar Salı günü tatil mi? Sakarya Valiliği açıklaması

Sakarya'da okullar Salı günü tatil mi? Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamaları haberimizden görebilirsiniz. Kar yağışının etkili olduğu Sakarya'da bazı ilçelerde yarın da tatil olduğu açıklandı. Sakarya'da okulların tatil olduğu bölgelri haberimizden öğrenebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:09 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:21 - 9/01/2017 Pazartesi
IHA

Sakarya'da yoğun kar yağışı sonrasında 3 ilçede okullar tatil edildi. Sakarya'da Cuma gecesinden itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerinde okullar 10 Ocak Salı günü 1 gün daha tatil edildiği açıklandı.



Kaynarca ilçesinde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı.


Ülke genelinde etkili olan kar yağışı Sakarya'da da Cuma gecesinden itibaren etkisini gösterdi. iki gündür devam eden yoğun kar yağışı bugünde devam etti. Şehir merkezinin yüksek kesimlerinde 25 santimetreye ulaşan kar kalınlığı Kaynarca ilçesinde 1 metreye kadar ulaştı. Çok sayıda köy ulaşım yolunun kapalı olduğu ilçede, belediye ekipleri de gece boyunca kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapmaya devam ediyor.



Kar, kümeslerin çatılarını çökertti

Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'nde bazı kümeslerin çatıları üstünde biriken karlar yüzünden çökerken, civcivler telef oldu.


Kaynarca'da kar etkili olurken, tavuk çiftliklerinin bulunduğu Turnalı, Büyükyanık ve Karamanlar mahallelerinde bazı kümeslerin çatıları çöktü. Hasarın meydana geldiği çiftliklerin sahipleri jandarmaya bilgi verdi. Üzerinde biriken karın oluşturduğu ağırlığı taşıyamayan çatıların çöktüğü görüldü. Bazı kümeslerin çatıların çökmesi sonucu civcivler telef olurken, bazılarında ise çelik konstrüksiyondan oluşan çatılar aşağı doğru eğildi. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Mersin, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın doğu, Ağrı'nın batı ilçeleri ve Güney Ege kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ve Trabzon çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Osmaniye, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Tokat ve Adıyaman çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının; İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), Batı Akdeniz kıyılarında gece saatlerinde fırtına şeklinde (60-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Osmaniye, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Tokat ve Adıyaman'da yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.





#Sakarya
#Okullar tatil mi
#yarın okullar tatil mi
#Sakarya'da okullar tatil mi
#Kar tatil
#Sakarya Valiliği
#kar yağışı
7 yıl önce