|

Salon Dekorasyonunda Kimlik Oluşturma Yöntemleri

İnsanlar günlük yaşamın yorgunluğunu ve stresini atmak için ev dekorasyonuna büyük bir önem verirler.

iLAN
16:50 - 1/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:58 - 17/12/2018 Pazartesi
Diğer
mobilya
mobilya

Doğru bir kimliğin en önemli anahtarı ise kişilerin isteğine ve başarılı dekorasyon tekniklerine bağlıdır. Evde yaratılan dekorasyon kimliğinin en önemli yansıması, evin en geniş odası olarak lanse edilen salonda görülecektir. Salonlar, misafirlerin ağırlandığı ve uzun zamanların geçirildiği yaşam alanlarıdır. Bu yüzden en doğru estetik değerlerle dekore edilmeli ve şık bir salon tasarımı oluşturulmalıdır. Renk seçiminden mobilya tercihine, odak noktası oluşturmaktan derinlik katmaya kadar birçok farklı konuda salon dekorasyonuna katkı sağlanması çok önemli detaylardır.

Salonda Tarz Seçimi

Bir salonun dekorasyonuna başlanmadan önce, salonla ilgili genel bir planlama yapılmalıdır. Bu planlamanın amacı, dekorasyona başladıktan sonra hangi adımların atılacağı ile ilgilidir. Çünkü doğru ve yerinde adımlar atılırken, aniden unutulan bir detay eski yöntemlerin de boşuna bir zaman kaybı olmasına sebep olacaktır. Kişiler, salonda yaratacakları kimlik için genel bir tarz belirlemek zorundadır. Klasik, vintage, Retro ve modern tasarımlar kendi içerisinde farklı özellikleri barındırmaktadır. Bunun için, salonda öncelikle tarz seçimi gerçekleştirilmeli, her tarzın isteğine göre ilerleyen adımlar önceden oluşturulmalıdır. Bu sayede estetik açıdan doğru, dekorasyon açısından ise ihtişamlı salonların ortaya çıkmasında herhangi bir engel kalmayacaktır.


Salonda Renk Seçimi

Bir salonu en iyi gösterecek unsurlardan bir tanesi de renk seçimidir. Renk seçimi, salonda yaratılmak istenen kimliğe en uygun şekilde yapılmalıdır. Sadelik isteyen kişiler, tercihlerini genel olarak beyaz ve krem renginden yana kullanırlar. Modern bir tasarım istenen salonlarda da beyazın sadeliğinden farklı şık dekorasyon fikirleri ortaya çıkacaktır. Daha klasik bir salon isteyen kişiler, ahşap renk tonlarını tercih etmelidirler. Çünkü ahşap renk tonları, zarif bir görüntüyle beraber klasik bir hava yaratmaya en müsait tercihtir. Daha canlı bir salon isteyen kişiler ise enerji verecek ve psikolojik olarak insanlara dinamizm katacak renkleri tercih etmelidir. Bunun en güzel örnekleri; turuncu, sarı, lacivert ve kırmızı gibi dinamik renklerle oluşturulan salon modelleri olacaktır.

Salonda Odak Noktası ve Derinlik Oluşturmak

Bir salonun olduğundan daha şık görünmesi için iki farklı tekniğin aynı anda uygulanması gerekir. Bunun için ilk önce odak noktası oluşturmaktan başlamak gerekir. Odak noktası oluşturmanın en güzel yanı ise doğru bir koltuk takımı seçimidir. Kişiler evlerinde salonlarını yansıtacak ve gelen misafirlerin dikkatini çekecek kalite ve şıklıkta bir koltuk takımı kullanmalıdır. Aynı zamanda, salon içerisinde derinlik katacak ögelerden de faydalanmak gerekir. Bunların başında aynalar ve parlak metal aksesuarlar gelir. Aynalar, salonları olduğundan büyük göstererek derinlik kazanılmasında önemli bir rol oynayacaktır. Metal aksesuarlar ise yüzeylerine çarpacak ışıklar ile beraber, salonun daha ihtişamlı gözükmesini sağlayacaktır.

#mobilya
#salon
#salon takımı
5 yıl önce
default-profile-img