|

Siirt'te 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' uygulaması - Siirt haberleri

Siirt'in Eruh ve Pervari ilçelerindeki bazı bölgeler "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edildi. Siirt Valliliği'nden yapılan açıklamaları ve bölgeden son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
20:41 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 20:44 - 23/12/2016 Cuma
AA

Siirt'in Eruh ve Pervari ilçelerindeki bazı bölgelerin "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edildiği bildirildi.



Valilikten yapılan açıklamada, Eruh ilçesi Akmeşe Çaçi Dağları ve Pervari ilçesi kırsalındaki bölgelerin 25 Aralık-8 Ocak tarihleri arasında "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edildiği belirtildi.



Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla, bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek amacıyla ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Bu kapsamda söz konusu bölgeler milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkur bölgelerdeki yasa dışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 25 Aralık 2016-8 Ocak 2017 tarihleri arasında 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın, can ve mal güvenliği açısından bu alanlara girmesi yasaklanmıştır."



Siirt'te teröristlerin bombalı tuzağı etkisiz hale getirildi


Siirt kent merkezini çevreyoluna bağlayan Keşkol mevkiinde PKK'lı teröristlerce menfez altına tuzaklanan el yapımı patlayıcı, emniyet güçleri tarafından farkedilerek etkisiz hale getirildi. Şırnak'ta ise durdurulan araç içinde, çok sayıda cep telefonu ve el yapımı bombayı uzaktan patlatmak için kullanılan aletler ele geçirildi.


Siirt Kooperatif Mahallesi Keşkol mevkiinde çevreyoluna bağlantılı ara yoldaki bir menfeze, PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcı, ihbar üzerine tespit edildi. Karayolunu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Jandarma ekiplerinin sinyal karıştırcı jammer araçları olay yerine gelmesinin ardından bomba imha uzmanı ekipler, menfeze döşenen el yapımı patlayıcı, bomba imha robotu sayesinde etkisiz hale getirdi.


Şırnak'ta ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekiplerin bugün yaptığı yol kontrol ve uygulaması sırasında şüphe üzerine durdurulan bir araçta arama yapıldı. Aracın vites kolu altına yerleştirilmiş çok sayıda cep telefonu ve el yapımı bombanın uzaktan kumanda aletleri ele geçirildi. Ele geçirilen cep telefonu ve uzaktan kumanda aletleri ile ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma ise sürüyor.





#Siirt'te "geçici özel güvenlik bölgesi" uygulaması
#Siirt
#Siirt Valiliği
#özel güvenlik bölgesi
7 yıl önce