|

Sincan’da Ramazan bir başka güzel

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Gezici sahnemiz aracılığıyla da her akşam farklı bir mahallede çocuklarımız için çeşitli gösteriler düzenliyoruz. Bu sayede unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yeni nesillere aktarmış oluyoruz" dedi.

Yeni Şafak
11:00 - 17/06/2016 Cuma
Güncelleme: 08:01 - 17/06/2016 Cuma
Diğer

Sincan Belediyesi'nin geleneksel Ramazan eğlenceleri her gün farklı etkinliklerle devam ediyor. İftar yemeklerinin ardından Hacivat ve Karagöz ile renklenen “Ramazan Akşamları", vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Sincanlılar her akşam Lale Meydanı, Yenikent Meydanı ve Temelli Meydanı'nda düzenlenen Ramazan eğlencelerinde buluşuyor. Belediye, gezici sahne aracılığıyla etkinlikleri Sincanlılar'ın ayağına getiriyor. İlk olarak Lale Meydanı'nda başlayan Ramazan Akşamları, bugüne kadar Sincan'ın 11 farklı mahallesinde gerçekleştirildi. Ramazan ayı boyunca devam edecek gösterileri ilk haftasında binlerce vatandaş izledi. Orta oyunu, meddah ve tuluat ile renklenen akşamlarda Ömer Karaoğlu, Asım Akkuş, Abdurrahman Önül, Sedat Uçan ve Bahadır Özüşen gibi Türk Sanat ve Tasavvuf Müziği'nin önemli isimleri vatandaşlarla buluştu.



SAHNE ÇOCUKLAR İÇİN KURULUYOR

Ramazan Akşamları'na en büyük ilgi ise çocuklardan geldi. Sincan Belediyesi tarafından hazırlanan gezici sahne, her gün farklı bir mahallede çocuklar için kuruldu. Elma yeme, yüz boyama ve şarkı söyleme gibi oyunlarla keyifli zaman geçiren minikler, kazandıkları ödüllerle de mutlu oldu. Oyunlar, çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekti.


Geleneksel Ramazan eğlencelerinin ay boyunca devam edeceğini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “İftar yemeklerinin ardından Lale Meydanı, Yenikent Meydanı ve Temelli Meydanı'nda düzenlediğimiz Ramazan Akşamları etkinliklerimizde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Gezici sahnemiz aracılığıyla da her akşam farklı bir mahallede, çocuklarımız için çeşitli gösteriler düzenliyoruz. Bu sayede unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yeni nesillere aktarmış oluyoruz" dedi.


Başkan Tuna, Ramazan'ın bolluk, bereket, hoşgörü ve dayanışma ayı olduğunu ifade ederek, huzur içerisinde bir ay geçirme temennisinde bulundu.

#Sincan
#Ramazan
#Doç. Dr. Mustafa Tuna
8 yıl önce