|

Singapur Noodle nedir? Nasıl yapılır?

Çinde ve Avustralya’da çok popüler bir yemek olan Singapur Noodle, dün akşam yayınlanan MasterChef yarışmasında şefler tarafından yapılması istendi. İzleyicileri ekrana kitleyen yarışmada Singapur Noodle tarifinin ne olduğu merak uyandırdı. Peki Singapur Noodle nedir, nasıl yapılır? Tarifin malzemeleri neler? Singapur Noodle’ın püf noktaları neler? Tüm detaylar haberimizde.

09:57 - 28/09/2022 Çarşamba
Güncelleme: 10:03 - 28/09/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Singapur Noodle nasıl yapılır?
Singapur Noodle nasıl yapılır?
TV8'de yayınlanan MasterChef Türkiye 2022 yarışmasında uzakdoğu lezzeti
Singapur Noodle
tarifi yapılması istendi.
Anavatanı Çin
olan Singapur Noodle tarifi, zengin besin içeriğiyle oldukça doyurucu bir yemek. Bu tarifi en pratik ve kolay bir şekilde yapmak için haberimize bakabilirsiniz.

SİNGAPUR NOODLE NEDİR?

Singapur Noodle bir Kanton mutfağı eseridir ve Hong Kong'daki Kanton tarzı restoranlarda ve paket servis restoranlarında çok yaygındır. Yemek Çin restoranlarında ve çeşitli ülkelerde işletilen paket servislerde çok popüler bir yemek haline gelmiştir.

Singapur Noodle, tavada kızartılmış pişmiş pirinç eriştesi, köri tozu, sebzeler, çırpılmış yumurta, en yaygın olarak tavuk eti veya karidesten yapılmaktadır.

SİNGAPUR NOODLE MALZEMELERİ

>
100 gram
pirinç eriştesi
>
300 gram
ince dilimlenmiş tavuk göğsü
>
2 diş
ince kıyılmış sarımsak
>
1 tatlı kaşığı
taze zencefil rendesi
>
1 tatlı kaşığı
köri tozu
>
1 tatlı kaşığı
beş baharat tozu
>
1 adet
ince dilimlenmiş soğan
>
1 adet
ince şeritler halinde kesilmiş kırmızı biber
>
1 adet
ince şeritler halinde kesilmiş havuç
>
1 adet
ince şeritler halinde kesilmiş salatalık
>
2-3 yemek kaşığı
soya sosu
>
1/2 çay bardağı
su
>
1 yemek kaşığı
Ayçiçek yağı

SİNGAPUR TARİFİ YAPILIŞI

> Noodle'ları geniş bir kaseye aktarın. Üzerine, Noodle’ların üzerini örtecek kadar sıcak su dökün ve 6-8 dakika boyunca bekletin. Bir çatal yardımıyla Noodle'ları hafifçe ayırın. Suyunu iyice süzdürün ve bir kenarda bekletin.

> Tavada 1 tatlı kaşığı kadar Ayçiçek yağını ısıtın. İnce dilimlenmiş tavukları ilave edip, yüksek ateşte yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Sotelediğiniz tavukları bir tabağa alın ve bir kenarda bekletin.

> Tavayı tekrar ısıtın. Ayçiçek yağını ilave edip, kızdırın. Yağ ısınınca dilimlenmiş soğanları, ince kıyılmış sarımsağı, rendelenmiş zencefili, beş baharat tozunu ve köri tozunu ilave edip, aroması çıkana dek yaklaşık 1-2 dakika soteleyin. İnce şeritler halinde kesilmiş kırmızı biberleri, havuç ve salatalıkları tavaya ilave edin. Tüm malzemeler iyice karışana dek 1 dakika daha sotelemeyi sürdürün. Ardından 1/2 çay bardağı kadar suyu da ilave edip, 1 dakika daha soteleyin.

> Son olarak noodleları ve önceden pişirdiğiniz tavuk dilimlerini tavaya ilave edin. Üzerine soya sosunu döküp, iyice karıştırın. Ocağın altını kapatın ve geniş bir kasede yanında soya sosu ile servis edin.

SİNGAPUR NOODLE PÜF NOKTALARI

> Noodle yaparken dikkat etmeniz gereken birinci püf nokta, pişirme süresi. Noodlelar makarnadan çok daha kısa sürede pişerler, yani yaklaşık 3-4 dakikada noodle haşlanmış olur. Hatta pirinç unu ile yapılan noodleları, yalnızca sıcak suda bekletmeniz yeterli olur.

> Diğeri ise; sos kullanımı. Soslar fazla aromatik olduğu için, tadarak ve dengeli bir şekilde kullanmaya özen gösterin.

> Son olarak; karidesli yaptığımız tarifimizde kullanacağınız karides seçimi ile ilgili dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Çimçim karidesler, pişince iyice küçülüp, noodleın içinde görünmez olacaklardır. Onların yerine Jumbo karides kullanmanızı öneriyoruz. Hatta daha egzotik bir görünüm olsun isterseniz; karidesin kuyruğunu bırakacak şekilde ayıklayıp, servis edin.


#Singapur Noodle
#MasterChef
#Çin mutfağı
#Noodle
#makarna
2 yıl önce