|

Sinop Referandum Sonuçları Sinop Seçim Sonucu

Sinop 16 Nisan Referandum Sinop seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Sinop ilinde evet mi hayır mı çıktı? Sinop Referandum seçim sonuçları Yenişafak Sinop seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Sinop Referandum Sonuçları
Sinop Referandum Sonuçları

Referandum Sonuçları, 16 Nisan 2017 günü Sinop ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Sinop referandum sonuçları da sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Sinop ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Sinop Cumhurbaşkanlığı sistemi için Sinop ne diyor? İşte tüm detaylarıyla Sinop 16 Nisan 2017 Referandum Seçim sonuçları sayfamız!

Anadolu 'nun kuzey yönde uç noktası olan İnceburun'a doğu yönün'de bağlanan Boztepe Burnu berzahında bir kale-şehir olarak kurulmuş ve tarih boyunca doğu yönde gelişmiştir. Tarih boyunca kale dışına pek taşmayan şehir bir liman kenti özelliği taşır. Berzahın kuzey doğusundaki dış liman fırtınalara açık olduğu ve denizcilik bakımından kullanışlı sayılmadığı halde, Antikçağ 'da daha çok bu limanın kullanıldığı bilinir. Zamanla kum dolan ve kullanılamaz hale gelen bu limanı berzanın güney-doğusundaki iç limana aynı dönemde bir kanal bağlardı. Bu kanal, Selçuklular döneminde kapatılmıştır.


Sinop Limanı - Yarımadanın güney yönündeki iç liman ise rüzgarlara kapalı konumuyla ve sakin deniziyle güney Karadeniz'in en önemli limanıydı. Bu özellikleri yüzünden "Akdeniz" ismini almıştır. Tarih boyunca işlek bir liman yaşantısı ve tersane faaliyeti bu limanda gerçekleşmiştir. 19. yüzyıl'a kadar tamamen ayakta duran surlardan ise günümüze büyük bir kısmı kalmıştır ve yıkıntılarından rekonstrüksiyonu yapılabilir. Şehrin gelişimi sürekli olarak doğu yönde, Boztepe Burnuna doğru olurken, kuzeydeki Akliman ve Anadolu yönünde birkaç azınlık yerleşmesinden başka bir yerleşim olmamıştır. Doğudaki yarımada ise gittikçe sarplaşmakta, Hıdırlık tepesinde 187 metre yüksekliğe ulaşmakta ve nihayet deniz yönünde dik yarlar ile kuşatılmaktadır. Bu durumda şehrin deniz yönünden ve berzahtan zaptedilmesi imkânsız olmaktadır.

#Sinop Seçim sonuçları
#Sinop seçim 2017
#referandum Sinop 2017
#referandum seçim sonuçları Sinop
#Sinop referandum sonuçları
#Sinop evet hayır oranı
7 yıl önce