|

Sinop Seçim 2018 Genel Seçim Sonuçları

Seçim 2018 Sinop Seçim Sonuçları ne durumda? 24 Haziran 2018'de sonuçlarda hangi partiler öne geçti Sinop ilinde partilerin oy oranları ve sıralamaları değişti mi? Sinop Genel Seçim sonuçları en hızlı şekilde Yenişafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 15:58 - 18/06/2018 Pazartesi
Diğer
24 Haziran 2018 Sinop Genel Seçim Sonuçları haberimizde.
24 Haziran 2018 Sinop Genel Seçim Sonuçları haberimizde.

Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili sonuçları Sinop ve diğer illerde durum ne oldu? Heyecanla beklenen Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Sinop seçmeni nasıl bir karar verdi? Diğer iller gibi Sinop seçim sonuçları da heyecanla bekleniyordu. Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Sinop ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği kim, ne kadar milletvekili çıkardı? Türkiye'nin yeni döneminin Cumhurbaşkanı kim oldu? 27. dönem Sinop milletvekilleri kimler oldu? İşte tüm detaylarıyla Sinop Seçim sonuçları sayfamız!

Anadolu 'nun kuzey yönde uç noktası olan İnceburun'a doğu yönün'de bağlanan Boztepe Burnu berzahında bir kale-şehir olarak kurulmuş ve tarih boyunca doğu yönde gelişmiştir. Tarih boyunca kale dışına pek taşmayan şehir bir liman kenti özelliği taşır. Berzahın kuzey doğusundaki dış liman fırtınalara açık olduğu ve denizcilik bakımından kullanışlı sayılmadığı halde, Antikçağ 'da daha çok bu limanın kullanıldığı bilinir. Zamanla kum dolan ve kullanılamaz hale gelen bu limanı berzanın güney-doğusundaki iç limana aynı dönemde bir kanal bağlardı. Bu kanal, Selçuklular döneminde kapatılmıştır.

Sinop Limanı

Yarımadanın güney yönündeki iç liman ise rüzgarlara kapalı konumuyla ve sakin deniziyle güney Karadeniz'in en önemli limanıydı. Bu özellikleri yüzünden "Akdeniz" ismini almıştır. Tarih boyunca işlek bir liman yaşantısı ve tersane faaliyeti bu limanda gerçekleşmiştir. 19. yüzyıl'a kadar tamamen ayakta duran surlardan ise günümüze büyük bir kısmı kalmıştır ve yıkıntılarından rekonstrüksiyonu yapılabilir. Şehrin gelişimi sürekli olarak doğu yönde, Boztepe Burnuna doğru olurken, kuzeydeki Akliman ve Anadolu yönünde birkaç azınlık yerleşmesinden başka bir yerleşim olmamıştır. Doğudaki yarımada ise gittikçe sarplaşmakta, Hıdırlık tepesinde 187 metre yüksekliğe ulaşmakta ve nihayet deniz yönünde dik yarlar ile kuşatılmaktadır. Bu durumda şehrin deniz yönünden ve berzahtan zaptedilmesi imkânsız olmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı sisteminde bilinmeyen kritik dönem

24 Haziran seçimlerinden sonra yürürlüğe girecek olan Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi ile Türkiye siyasi sistemi tümden değişecek. Yeni sistemde Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması durumunda işleyecek olan süreç dikkat çekiyor. 1 yıldan az kalırsa her iki seçim de yenilecek ancak 1 yıldan fazlaysa sadece Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak ve bu dönem de cumhurbaşkanı açısından bir dönem olarak sayılmayacak. Bu süre yeni sistemde işleyecek olan 5+5’i etkilemeyecek.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘erken seçim’ çağrısının ardından Külliye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek ortak karar ile 24 Haziran’da seçime gidilme kararının alınmasıyla artık 16 Nisan referandumunda kabul edilen yeni sistem devreye girecek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte Türkiye’de artık yeni bir dönem başlayacak. Hızlı ve güçlü bir yönetim ile yoluna devam edecek olan Türkiye’de birçok değişiklik olacak.

#Sinop Seçim sonuçları
#Sinop seçim 2018
#genel seçim Sinop 2018
#seçim sonuçları Sinop
#Sinop milletvekili genel seçim sonuçları
#Sinop genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce