|

Sivas Milletvekilleri 24 Haziran 2018 AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti

Sivas 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Sivas ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Sivas milletvekilleri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 13:02 - 19/06/2018 Salı
Diğer
27. dönem Milletvekillerinin belli olacağı, 24 Haziran seçiminin sonuçları açıklandı.
27. dönem Milletvekillerinin belli olacağı, 24 Haziran seçiminin sonuçları açıklandı.

Vatandaşlar, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekili seçimleri için oy kullandı. Sivas ilinde oy kullananlar için heyecan doruklara ulaştı. Hangi partiden kaç aday çıktı? Milletvekili dağılım oranları ne? Bütün bu soruların cevabı ve daha fazlası haberimizde.

Sivas AK Parti Milletvekili adayları

İsmet Yılmaz

Mehmet Habib Soluk

Semiha Ekinci

Rüstem Yüce

Yaşar Sayan

Sivas MHP Milletvekili adayları

AHMET ÖZYÜREK

VOLKAN UYGUNUÇARLAR

FERHAT DOĞAN

KENAN ÇARBOĞA

İLKER İPEK

Sivas CHP Milletvekili adayları

Ulaş Karasu

Sinan Öztürk

Malike Ejder Yolveren

Ali Balta

Hasan Kılıç

Sivas İP Milletvekili adayları

Ulaş Karasu

Sinan Öztürk

Malike Ejder Yolveren

Ali Balta

Hasan Kılıç

Sivas

Sivas, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir il. Sivas ili, Mezopotamya ve arasında kervanların geçtiği bölgede olduğu için, Selçuklular döneminde tüccarların ziyaret ettiği bir merkez haline gelmiştir. Türkiye'de Konya'dan sonra en çok Selçuklu eserinin bulunduğu il Sivas'tır. 13.yüzyıl'a ait Gök Medrese, Çifte Minareli Medrese ve Mavi Medreseleri çini sanatı açısından mutlaka görülmeye değer yerlerdir. Ulu Cami ise 1100 yılında inşaa edilmiştir. Ayrıca Sivas, Türkiye'nin yüz ölçümü açısından en büyük ikinci ilidir. 2016 sonu TÜİK verilerine göre İl nüfusu: 621.224, merkez nüfusu:365.165'dir.

Sivas Kızıldağ'dan doğan Kızılırmak, Köse Dağı'ndan doğan Yeşilırmak ve yine Köse Dağı'ndan doğan Fırat'ın en önemli kollarından biri olan Karasu Nehri, Sivas ili sınırları içinde doğmaktadır. Sivas coğrafi açıdan kıraç, yeşili az, sert iklimli bir yerdir. İkliminin elverdiği ölçüde yetiştirilebilen ancak tahıl ürünleri, şeker pancarı, patates gibi ürünlerdir.

Türk Kurtuluş Savaşı'nın temellerinin atıldığı, Selçuklu devrinin dev eserleriyle süslü, yüzölçümü bakımından Konya'dan sonra ikinci sırada yer alan bir ilimiz. Sivas ili topraklarının büyük kısmı İç Anadolu'nun yukarı Kızılırmak bölümünde diğer kısımları ise Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinde olup, 35° 50’ ve 38° 14’ doğu boylamları ile 38° 32’ ve 40° 16’ kuzey enlemleri arasında yer alır. Kuzeyden Giresun, Ordu ve Tokat; doğudan Erzincan; güneyden Malatya, Kahramanmaraş, Kayseri; batıdan Yozgat illeriyle çevrilidir. Trafik numarası 58’dir.

Sivas'da Batı Anadolu ağzı kullanılmaktadır.

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Sivas Milletvekilleri
#Sivas Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce