|

Sivas'ta emeklilerin ev heyecanı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından emekliler için Sivas Yenimahalle'de yapılan 40 konutun 'Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kura Çekilişi' gerçekleştirildi. Çekilişe katılanların heyecanlı olduğu görüldü.

Yeni Şafak
14:30 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:32 - 10/10/2016 Pazartesi
Diğer

TOKİ tarafından emekliler için Yenimahalle'ye yapılan 224 konuttan 40'ının hak sahiplerini belirlemek, 172 hak sahibinin konutlarını belirlemek için Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle kura çekimi yapıldı. Çekilişe Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, TOKİ Uzmanı Hüseyin Ayan ve çok sayıda kişi katıldı. Kura çekimi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konutlar hakkında bilgi veren TOKİ Uzmanı Hüseyin Ayan, şöyle dedi:



"Sivas Yenimahalle'de Emekli Konut Uygulaması kapsamında yer alan 184 konut 2 oda 1 salon niteliğindedir. Hak sahipleri 20 Ocak tarihinde yapılan kura çekilişi ile belirlenmişti. 184 hak sahibinden 7 hak sahibinin şartları taşımadığından dolayı hak sahiplikleri iptal edilmiştir. 5 hak sahibi ise iade dilekçesi vererek haklarından vazgeçmiştir. Bugün 172 adet hak sahibinin konutlarını kura ile belirleyeceğiz. Kalan 12 konut sözleşme imzalamayan olmaması halinde idaremiz tarafından tekrar satışa sunulacaktır."



Konuşmaların ardından yapılan kura çekimiyle 40 konutun hak sahibi, 172 hak sahibinin ise konutları belirlendi.



#TOKİ
#Başbakanlık Toplu Konut İdaresi
#TOKİ Uzmanı Hüseyin Ayan
8 yıl önce