|

Sivas'ta yarın okullar tatil mi? 5 günlük Sivas hava durumu!

Sivas'ta kar yağışı etkili oluyor. Sivas'ta beklenen kar yağışının etkili olması sonrasında öğrenciler tarafından yarın okullar tatil mi? sorusunun cevabı merak konusu oluyor. Okullar'ın 1 Aralık Perşembe günü tatil olup olmayacağına dair ise Sivas Valiliği tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. İşte 5 günlük Sivas hava durumu...

Yeni Şafak
15:46 - 30/11/2016 Çarşamba
Diğer

Sivas'ta yarın okullar tatil mi? Sivas'ta kar yağışı kaç gün sürecek? Önümüzdeki günlerde Sivas hava durumu nasıl bir seyir izleyecek? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre 5 günlük Sivas hava durumu...





Sivas'ta yarın okullar tatil mi?


Sivas'ta yarın okulların tatil olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmamaktadır. Okulların tatil olmasına dair yapılacak açıklamayı anında sizlerle paylaşacağız. Sivas-Malatya karayolu üzerindeki Yağdonduran Geçidi'nde kar yağışı nedeniyle çekici ve kamyonların zincirsiz geçişine izin verilmiyor. Bölgede sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini sürdürüyor.





Zaman zaman tipinin de etkili olduğu bin 750 rakımlı Yağdonduran Geçidi'nde kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Çekici ve kamyonların zincirsiz geçişine izin verilmeyen geçitte, trafik polisleri denetim yapıyor. Karayollarına bağlı karla mücadele ekipleri de geçitte kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.



Sivas'ta yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar ve tipi nedeni ile ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor.


Yurt genelinde etkisini gösteren kış şartları Sivas'ı de etkisi altına aldı. Sabah saatlerinden itibaren kent genelinde özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışı şehirlerarası ulaşımda da aksaklıklara neden olmaya başladı. Sabah saatlerinden itibaren kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Sivas-Malatya karayolu üzerindeki 1750 rakımlı Yağdonduran geçidinde ulaşım kontrollü sağlanmaya başladı. Tipi nedeni ile görüş mesafesinin yer yer 3 metreye kadar düştüğü bölgede, Karayolları ekipleri de küreme ve tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi. Özellikle yüksek tonajlı araçların sıkıntı yaşamamak için bölgeye giderken mutlaka zincir takmaları istendi. Kar yağışı Sivas-Tokat karayolu Çamlıbel mevkisinde de etkisini gösterdi. Sürücülerin dikkatli olması istenirken, mecbur kalmadıkçca yola çıkılmaması istendi. Akşam saatlerinde kar yağışının etkisini artırması ve il genilinde 3 gün boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor.



#Kar yağışı
#Sivas
#Yağdonduran Geçidi
#Sivas hava durumu
#Sivas'ta okullar tatil mi?
7 yıl önce