|

Sokakta kurban kesilir mi? Para cezası ne kadar?

Sokakta kurban kesilir mi, cezası ne kadar? sorularının yanıtı haberimizde. Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uymayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlarla, kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 232 lira ceza kesilecek. Kurban kesim yerlerinde, yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere 58 bin 351 lira, konutlara ise bin 450 lira ceza verilecek.

Yeni Şafak
11:26 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:30 - 15/08/2018 Çarşamba
AA
Sokakta kurban kesilir mi, cezası ne kadar? sorularının yanıtı haberimizde.
Sokakta kurban kesilir mi, cezası ne kadar? sorularının yanıtı haberimizde.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetleri yapanlara, kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 232 lira ceza verilecek.

Kurban kesim yerlerinde, yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere 58 bin 351 lira, konutlara da bin 450 lira ceza uygulanacak.

Bakanlıkça, Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetlere karşı toplum ve çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için uyarıda bulunuldu.

Bu kapsamda 19 Haziran tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "2018 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ"de yer alan kurallar hatırlatıldı.

Buna göre, kurbanlık hayvanlar, belediyelerden çalışma izni almış kesimhane ile Kurban Hizmetleri Komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde Kasaplık Belgesi veya Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kurslarından alınmış "Kurs Bitirme Belgesi" olanlar tarafından, köylerde ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan diğer yerlerde ise kendi bahçelerinde usulüne uygun ve çevreye zarar vermeyecek şekilde ehil kişilerce kesilebilecek.

Kurban kesim yerlerinden kaynaklanacak atık suların doğrudan alıcı ortama verilmesinin engellenmesi, kurban kesiminden kaynaklanan işkembe ve hayvan dışkıları gibi atıkların belediyelerce uygun şekilde toplanmasının sağlanması, diğer benzeri atıkların sızdırmaz, dayanıklı yüksek yoğunluklu polietilen siyah torbalara, torba hacminin üçte ikisini geçmeyecek şekilde konulması ve gerektiğinde ikincisi kullanarak, ağzı iyice kapatılıp, belediye temizlik ekiplerine teslim edilmesinin sağlanması istendi.

Kurban kesim yerlerindeki kan ve diğer atıkların herhangi bir çevre kirliliğine sebep olmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğine de işaret edildi.

Vatandaşlardan kurban satış ve kesim yerlerinden kaynaklanan ve çevre kirliliğine sebep olabilecek olumsuzluklara mahal verilmemesini isteyen Bakanlık tarafından, park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlarla, kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 232 lira ceza kesileceği, kurban kesim yerlerinde, yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere 58 bin 351 lira ceza kesileceği uyarısında bulunuldu.

Ayrıca bu fiili konutlarda işleyenlere bin 450 lira ceza kesileceği belirtildi.

#Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
#Kurban bayram
6 yıl önce
default-profile-img