|

Soma’da orman yangını -Manisa haberleri

Manisa'nın Soma ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Soma'daki orman yangınının soğutma çalışmaları devam ediyor. İşte Manisa'dan son haberler.

Yeni Şafak
21:30 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 18:45 - 5/08/2016 Cuma
IHA

Manisa'nın Soma ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Manisa Soma'daki orman yangınından tüm detayları ve son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.



Edinilen bilgiye göre, Beyce Mahallesi yerleşim alanına yakın bir bölgede ormanlık alanda bilinmeyen çıkan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına Orman Bölge Müdürlüğüne ait çevre il ve ilçelerden çok sayıda arazöz ile 4 yangın söndürme helikopteri ve 1 amfibi uçak müdahale edildi. Soğutma çalışmalarının halen devam ettiği bildirilirken yangında 1 hektara yakın kızılçamın zarar gördüğü kaydedildi.



Aydın'da orman yangını


Karacasu ilçesinde karaçam ağaçlarıyla kaplı bölgede çıkan yangında 3 hektarlık alan zarar gördü. Alınan bilgiye göre, Alemler Mahallesi'nin üst kısmındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.



Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 3 helikopter, 1 yangın söndürme uçağı, yer ekipleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile müdahale edildi.



Kısa sürede kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarına başlandı. Yangında karaçam ağaçlarının bulunduğu 3 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.




#Manisa
#Soma
#Orman yangını
8 yıl önce