|

SON DAKİKA: Askeri helikopter düştü: 4 şehit

İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü. İstanbul Valisi, askeri helikopterin bilinmeyen bir neden dolayı düştüğünü açıkladı. Askeri helikopterin düşmesi nedeniyle 4 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz yaralandı.

Yeni Şafak
11:54 - 26/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:09 - 26/11/2018 Pazartesi
Diğer
İstanbul Sancaktepe'de ​askeri helikopter düştü.
İstanbul Sancaktepe'de ​askeri helikopter düştü.

Gündeme son dakika haberi olarak düşen askeri helikopterin nerede ve neden düştüğü büyük merak konusu olurken detaylar gelmeye başladı.

Sancaktepe’de askeri bir helikopter düştü. 3 askerin şehit olduğu, bir askerin ise yaralandığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Skorsky tipi askeri helikopter, Sancaktepe’de mahalle arasında düştü. İki apartmanın arasına düşen helikopterde bulunan 3 askerin şehit olduğu, bir askerin ise yaralandığı belirtildi. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

Sancaktepe'de düşen UH-1 tipi askeri helikopterin eğitim uçuşu için Samandra'dan saat 10:32'de havalandığı ve yine Samandra'ya iniş yapacağı öğrenildi.


AKAR OLAY YERİNE GİDİYOR

Milli Savunma Bakanı Akar, askeri helikopterin düştüğü Sancaktepe'de incelemelerde bulunacak.

ASKERİ HELİKOPTERİN DÜŞÜŞ NEDENİ BELLİ DEĞİL

Alınan ilk bilgiye göre, Sancaktepe'de askeri helikopter henüz belirlenemeyen nedenle düştü.

İSTANBUL VALİSİ: BİLİNMEYEN SEBEPTEN DOLAYI DÜŞMÜŞTÜR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise yaptığı açıklamada "Samandıra'da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız var" ifadelerini kullandı.


İSTANBUL'DA 20 YILDA 5 HELİKOPTER DÜŞTÜ

Sancaktepe'de düşen askeri helikopter, son 20 yılda İstanbul'da düşen 5’inci helikopter oldu. İstanbul'da yaşanan helikopter kazalarında toplam 19 kişi yaşamını yitirdi.

6 Eylül 2018 - İstanbul Maltepe açıklarında düşen Bell 430 tipi helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver yaşamını yitirdi. Pilot İsmet Özgür yaralandı.

10 Mart 2017 - İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Holding'e ait Sikorsky S-76C-2 tipi helikopter TV kulesine çarparak düştü. Kazada helikopterin içinde bulunan 2'si pilot 7 kişi yaşamını yitirdi.

20 Mayıs 2011 - Beykoz’da içinde 3’ü emniyet mensubu 5 kişinin bulunduğu Allouette 2 tipi polis helikopteri, Boğaz’a düştü. Pilot Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özerbir yaralı kurtuldu. 2’si polis 4 kişi yaşamını yitirdi.

3 Nisan 1998 - Taksim üzerinde keşif uçuşu yaptıktan sonra Atatürk Havalimanı'na dönen Puma tipi polis helikopteri, Haliç üzerinde irtifa kaybederek İstanbul Ticaret Odası'nın yanındaki fıskiyelere çarptıktan sonra kontrolü kaybederek üç katlı bir binanın çatısına düştü. Helikopterde bulunan 1 teknisyen ve 2 polis şehit olurken, 4 polis ve yoldan geçen bir kadın da yaralandı

#Sancaktepe
#Askeri helikopter
#Son dakika
#Askeri helikopter neden düştü
#Askeri helikopter nerede düştü
5 yıl önce