|

Son dakika Mersin'de şüpheli araç alarmı

Son dakika Mersin'in Mut ilçesinde sürücüsünün "dur" ihtarına uymayarak kaçtığı araç, polis ve jandarma tarafından kovalamaca sonucu durduruldu. Araçta dedektör köpeklerle yapılan aramada herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı. İşte Mersin'deki olaydan son dakika gelişmeleri.

Yeni Şafak
17:13 - 25/11/2016 Cuma
Güncelleme: 17:21 - 25/11/2016 Cuma
AA

- Mersin'in Mut ilçesinde, sürücüsünün "dur" ihtarına uymayarak kaçtığı otomobil polis ve jandarma tarafından kovalamaca sonucu durdurulurken, araçta yapılan aramada herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı.



Alınan bilgiye göre, Ş.K. (47) idaresindeki 47 AH 309 plakalı otomobil, ihbar üzerine Silifke İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce durdurulmak istendi.



Ancak aracın sürücüsünün "dur" ihtarına uymayarak kaçması üzerine ekipler aracı yakalamak için çalışma başlattı. Jandarma ve polisin ortaklaşa düzenlediği operasyonda otomobil, Mut ilçesi Palantepe Mahallesi Sanayi Sitesi mevkisinde durduruldu.



Otomobil güvenli bir bölgeye çekildikten sonra Mersin Emniyet Müdürlüğünün bomba imha uzmanları, dedektör köpekle araçta arama yaptı.



Yapılan aramada herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmazken, otomobile detaylı incelenmek üzere el konuldu.



Sürücü Ş.K. de ifadesi alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.



Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



Mersin'deki FETÖ/PDY soruşturması



Mersin'in Tarsus ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, daha önce meslekten ihraç edilen ve görevden uzaklaştırılan 14 müftülük personelinden 5'i tutuklandı.



Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, daha önce Tarsus Müftülüğünden ihraç edilen ve açığa alınan 14 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.



Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 8'i adli kontrol şartıyla, 1'i de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.





#Mersin
#Mut
#Mut'ta 'Bombalı Araç' İhbarı
#şüpheli araç
#Son dakika haberleri
7 yıl önce