|

Son depremler - Üst üste depremler meydana geliyor

Son dakika deprem haberleri... Hafta boyunca depremlerle sarsılan Manisa'nın Akhisar ilçesinde 3.6 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldiği son dakika Manisa deprem haberleri arasında yer alıyor. Gaziantep'te 24 dakika içerisinde ikinci bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre meydana gelen son depremler ile ilgili detaylar haberimizde.

Yeni Şafak
11:29 - 16/09/2016 Cuma
Güncelleme: 09:15 - 16/09/2016 Cuma
Diğer

Son depremler - Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde Kurban Bayramı'nın birinci günü meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından dört günde toplam 151 kez sarsıntı yaşandı. Hafta boyunca depremlerle sarsılan Manisa'nın Akhisar ilçesinde 3.6 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Saat 10.23'te yerin 6.1 kilometre altında meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.



Gaziantep'te ikinci deprem


Gaziantep'te 24 dakika içerisinde ikinci bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Sakçagöze mevkiinde bugün saat 08.12 sıralarında 3.9 şiddetinde deprem meydana gelmişti. Gaziantep'te ikinci depremise Şehitkamil ilçesi Atalar mevkiinde saat 08.36 sıralarında, richter ölçeğine göre 1.9 büyüklüğünde meydana geldi. İkincidepremin 13.8 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtilirken, her iki depremde de can ya da mal kaybının olmadığı öğrenildi.



Bursa'da korkutan deprem


Bursa'da dün gece yarısı meydana gelen 3,4 büyüklüğündeki deprem paniğe sebep oldu. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), merkez üssü Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi Aşağıbalı Mahallesi olan depremi 3,4 şiddetinde kaydetti. Gece yarısı saat 01.46 civarında meydana gelen deprem kısa süreli paniğe yol açarken, can ve mal kaybının yaşanmaması sevindirdi. Yerin 7 kilometre altında meydana gelen deprem çevre ilçeler ve Bursa merkezden de hissedildi.







#Son depremler
#Bursa deprem
#Manisa deprem
#Gaziantep deprem
#Deprem haberleri
8 yıl önce