|

Son depremler: Antalya'da korkutan deprem

Son dakika.. Antalya'da 4.1 büyüklüğünden deprem meydana geldi. Türkiye'deki ve Antalya'da meydana gelen son depremlerin detaylarına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yeni Şafak
11:47 - 21/12/2018 vendredi
Güncelleme: 11:57 - 21/12/2018 vendredi
Diğer
Antalya' nın Kumluca ilçesi açıklarında  4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Antalya' nın Kumluca ilçesi açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Son dakika.. Antalya'da deprem meydana geldi.

Antalya'da merkez üssü Kumluca olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 11.31'de Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yaklaşık 31.28 kilometre derinlikte meydana geldi.

TÜRKİYE'DE BÜYÜK DEPREM BEKLENİYOR

Ülkemizde Marmara, Ege, Güney ve Doğu Anadolu bölgelerinde depremler meydana geliyor. Giderek artan depremler vatandaşları tedirgin ediyor. 17 Ağustos 1999 depremini üzerinden yıllar geçmesine rağmen depremin izleri hala sürüyor. Binlerce insanın hayatını kaybettiği ve binlerce insanın yaralandığı o 1999 depremi sonrası yetkililerden büyük bir depremin beklendiği açıklamalarıyla vatandaşların tedirginliği giderek arttı. Son bir haftada meydana gelen depremler ile ilgili ayrıntıları bu haberimizde sizlere sunduk.

YALOVA'DA DEPREM OLDU

Merkez üssü Yalova’nın Çınarcık ilçesi olan 4.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı 17 Ağustos Marmara Depremi’ni yaşayan ilde korkuya neden oldu.Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre merkez üssü Yalova’nın Çınarcık ilçesi olan 4.5 büyüklüğündeki deprem saatler 09:34’ü gösterdiğinde meydana geldi. Sarsıntı oldukça net olarak hissedildi.

Her hangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı depremde vatandaşlar bir hayli korku yaşadılar. Vatandaşlar sokaklara çıkarken esnaflar da dükkanlarından dışarıya çıkarak bir süre bu şekilde beklediler.Bu sarsıntıdan 13 dakika sonra merkez üssü yine Çınarcık ilçesi olan 2.3 ve 1.9 şiddetindeki iki sarsıntı daha meydana geldi.

DEPREM İSTANBUL'DA HİSSEDİLDİ

Yalova Çınarcık merkezli 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 09.34'te meydana gelen deprem İstanbul'da da hissedildi.

YALOVA'DA 9 ARTÇI DEPREM OLDU

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4.5 şiddetindeki depremin sonrasında 9 artçı deprem daha oldu.Kandilli Rasathanesi’ne göre 4.5 şiddetindeki depremin hemen sonrasında peş peşe artçı oldu. Çınarcık ve Armutlu ilçesi ile Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesindeki sarsıntıların şiddeti 2.5 ile 1.9 aralığında değişti. Sarsıntılar herhangi bir paniğe yol açmadı.


#Antalya
#Antalya deprem
#son dakika deprem
#son depremler
il y a 5 ans