|

Son depremler: Türkiye'deki son depremler neyin habercisi?

Son depremler ülkemizde vatandaşları tedirgin ediyor. Özellik Muğla'da üst üste meydana gelen depremler, büyük bir deprem olacağı endişesi yaratıyor. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanı önümüzdeki günlerde çok büyük bir depremin beklendiğini belirmişti. İşte 8 Ağustos son depremler...

Yeni Şafak
10:48 - 8/08/2017 mardi
Güncelleme: 11:05 - 8/08/2017 mardi
Diğer
​Son depremler: Türkiye'deki son depremler neyin habercisi...
​Son depremler: Türkiye'deki son depremler neyin habercisi...

Türkiye'de meydana gelen son depremeler haberimizde. Geçtiğimiz günlerde Muğla'da meydana gelen büyük deprem korku dolu anlar yaşatmıştı. Bugün yine Muğla'da deprem oldu ve vatandaşlar büyük panik yaşadı. Deprem sonrası can ve mal kaybının olduğuna dair henüz bir bilgi bulunmuyor. Türkiye'de meydana gelen son depremleri AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi web sitesi üzerinden anında öğrenebilirsiniz. İşte 8 Ağustos son depremler...

8 Ağustos'ta meydana gelen son deprem

Muğla'nın Bodrum ilçesi Gökova Körfezi açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Muğla'nın Gökova Körfezi'nde saat 04.46'da 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem yerin 17,49 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Bodrum'da 10.45'te henüz şiddeti ölçülemeyen bir deprem daha meydana geldi.

Muğla'da meydana gelen deprem sonrası atılan bazı Tweetler:
- Kendimi Japonya'da depreme alışanlar gibi hissediyorum. Ne Bodrum'muş arkadaş, her gün deprem her gün aksiyon.
#deprem
- biz bodrum halkı olarak alarm kurmuyoruz rutin olarak sabah bir deprem olur ve uyanırız

- Muğla’nın Bodrum ilçesinde merkez üssü Pınarlıbelen'de 5.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Sarsıntı büyük paniğe yol açtı. Geçmiş olsun.

- Allahım o geceyi bir kez daha yaşadım, sanki hiç durmicakmış gibi geldi 5.1 nasıl korkutun bizi.
#deprem
#bodrum

- Alarma gerek yok deprem uyandırıyor memlekette

#bodrum


Son depremler: Manisa’da 5,1 büyüklüğündeki deprem

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde 27 Mayıs'ta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasar gören evlerle ilgili işlemler devam ediyor.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, deprem bölgesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, hasar tespit çalışmalarında Lütfiye Mahallesi'nde 40 ağır, 24 az hasarlı, Kumkuyucak Mahallesi'nde ise 32 ağır, 41 az hasarlı yapı tespit edildiğini ifade etti.

"Ağır hasarlı 37 evin yıkım işlemlerini tamamladık" diyen Yaralı, evi ikamet edilemeyecek durumda olan ve evinin yıkılmasını talep eden vatandaşların taleplerini ücretsiz olarak yerine getirdiklerini dile getirdi.



Yaralı, evleri hasar görev vatandaşların AFAD tarafından kurulan çadırlarda yaşamlarını sürdürdüklerini, bu ailelerin evlerinin tadilatı ve prefabrik ev yapılması çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Şanlıurfa’da deprem riski bulunan 300 konut yıkılıyor

Şanlıurfa’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında deprem riski bulunan 300 konutun yıkımına başlandıKentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Refahiye Mahallesindeki deprem riski bulunan 300 konutun yıkımına başlandı. Boşaltıldıktan sonra çevre güvenliği de alınan binalar, Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı ekipleri tarafından iş makineleri yardımıyla yıkıldı. Yıkım esnafında oluşan toz tabakasından çevredeki mahalle sakinlerinin etkilenmemesi için itfaiye ekipleri tarafından sürekli olarak su püskürtülüyor."Geleceğin Şanlıurfa’sını inşa ediyoruz"Alanda yapılan yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yahya Ürün, şehrin diğer bölgelerinde de benzer uygulamaların planlama dahilinde devam ettiğini söyledi. Ürün açıklamasında, "Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm projelerimize devam ediyoruz. Şanlıurfa’da 300 konutlar olarak bilinen lojmanların yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Buradaki yapılarımızın bir çoğu risk oluşturmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız planlama çerçevesinde hali hazırda devam eden Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projelerimiz devam etmektedir. Eyyübiye ve Haliliye Belediyesi içerisindeki gecekondu alanlarındaki çalışmalarımızda sürüyor. Halkımızın merakla beklediği Yeşildirek Mahallesindeki Karayollarına ait mülkiyet sorununu çözdük ve projelerini revize ettik. Şu an Yeşildirek’te de Emlak ve İstimlak Dairesi ile TOKİ’deki yetkililer çalışmalarını sürdürüyorlar” şeklinde konuştu.


#Son depremler
#Deprem
#Deprem haberleri
#Muğla deprem
#Son deprem
#Manisa deprem
il y a 7 ans