|

Sporcu Besinleri Kullanımı Nasıldır?

Son dönemlerde spor aktivitelerinin artması nedeni ile sporcu gıda besinlerinin önemi artmıştır. Sporcu besinleri genel olarak herhangi bir spor ile uğraşan insanların kullandıkları ve oldukça pratik olan destek ürünleri olarak bulunur.

Yeni Şafak ve
16:49 - 12/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:56 - 12/06/2017 Pazartesi
Diğer
spor
spor

Bu ürünlerin diğer adı ise supplement ve besin takviyeleri olarak da geçebilir. Sporcu besinleri spor dünyasının gelişmesi spor ile uğraşan insanlara daha fazla kolaylıklar sağlamaktadır. Pek çok çeşit marka ve farklı ürün yer alması insanların hangi ürünü seçecekleri genel olarak akıllarda soru işareti yaratmasına sebep olmaktadır. Sporcu besinlerini hedeflerinize bağlı olarak seçmek sizin için en ideali olmaktadır.

Sporcu besinleri pek çok formda yer almaktadır. Özellikle doğal yollardan karşılanmamış olan birçok maddeyi bir ölçek ya da bir kapsül sporcu besini sayesinde kolayca karşılanmaktadır. Durum böyle olduğu zaman sporcu besinleri bu konuda pratik ve kullanışlı olarak ortaya çıkabilir.

Örnek vermek gerekirse oldukça popüler yer alan
protein tozu
içerisinde yaklaşık olarak 200 gram tavuk göğsü içerisinde bulunan protein bulunmaktadır. Bu anlamı siz 200 gram tavuk yemeden sadece bir ölçek protein tozundan faydalanarak protein ihtiyacınızı kolayca tamamlayabilirsiniz. Bununla beraber en iyi sporcu gıda besinlerinin faydası bağışıklık, sindirim sistemleri gibi vücudun oldukça önemli olan sistemlerine yardımcı olmaktadır. Kas büyümesi, kilo verme gibi hedefleri olan sporcu besinleri oldukça büyük önem taşımaktadır.
Amino Asit Kullanımı

Peki, amino asit kullanımı nasıldır?

Üç şekilde kullanılmaktadır. Bunlar hap, toz ve sıvı şekilde alınır. Kullananlar arasında en yaygın olanı ise hap alımıdır. Hap şeklinde kullanan kişilerin yaşadığı en büyük zorluk arka arkaya 3–4 tane hap yutmaları ve bu hapların ebatlarının büyük olmasıdır. Bu tarz hap çeşitlerini almadan önce aminoasit markalarını iyice incelemeye tabi tutulmalı, boyutları hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Bu hapların bu kadar sık kullanılmasının temel sebebi ise hapları içtiğiniz an hiçbir tat alamamanızdır. Ancak toz halinde veya sıvı durumunda içerken ağzınızda kötü bir tat kalmaktadır. Sıvı şeklinde olandan 8–10 tüp arası ancak kullanılmaktadır. Hap şeklindekilerin su ile beraber tükettikten 15-20 dakika sonra kana karıştığı düşünülmektedir.

Amino asit
ürünleri içerisinde aroma da kullanılarak gayet hoş bir tat olması sağlanmaktadır. Fiyat aralığı olarak hap ve toz olanlara göre biraz daha pahalı olarak yer almasına rağmen en çok tüketilen amino asit türü sıvı olanlardır.
Yağ Yakıcı Kullanımı

Yağ yakıcı kullanımı karbonhidratlarla birlikte olmalıdır. Önceleri, yağ yakıcılarla ilgili gerçekleşen araştırmalar sonuçsuz kalmıştır. Bunun sebebi ise doğru zamanda kullanılmamasından dolayıydı. Yağ yakıcı, insülin tam tepe noktasındayken, kaslar yeterli seviyeye geldiğinde kullanılmalıdır. Kas hücrelerine glikoz taşıması ve hücresel düzeyde insülin aktivitesini arttırması da önemli bir seçenektir.

Besin almaksızın alınan, beynin kas hücreleri ve bağırsaklar tarafından emilmesine yol açmaktadır. Bundan dolayı,
yağ yakıcı
alırken yeşil çay ve kafein benzeri maddelerle iki öğün arasında tüketilmesi önerilmektedir. Sürekli olarak kullanmanızın bir anlamı yoktur. Düzenli ve bilinçli olarak kullanım; faydalı ve son derece etkili olacaktır.
#spor
#sporcu
#sağlık
7 yıl önce